24.4 C
Craiova
marți, 8 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalPaşte cu friptură de miel la Spitalul Judeţean şi la Căminul de Bătrâni din Slatina

Paşte cu friptură de miel la Spitalul Judeţean şi la Căminul de Bătrâni din Slatina

Pacienţii care îşi vor petrece Paştele în spital vor fi răsfăţaţi cu bucate alese. Şi bătrânii, dar şi persoanele cu handicap de la Complexul de Servicii Persoane Adulte din Slatina vor avea un meniu special în prima şi a doua zi de Paşte.
Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor avea parte de o masă îmbelşugată. Conducerea unităţii spune că friptura de miel, ouăle roşii şi cozonacul nu vor lipsi din meniul pacienţilor. În prima zi de Paşte, aceştia vor primi la micul dejun preparate din carne, ouă roşii, lapte şi brânză de vaci. Ca supliment vor avea cartofi copţi, brânză şi fructe. La masa de prânz, bolnavii se pot înfrupta cu ciorbă de miel sau de pasăre, friptură de miel, sarmale sau cartofi înăbuşiţi, friptură de pui, cozonac şi fructe. Nici masa de seară nu va fi săracă. Bucătarii din cadrul spitalului vor pregăti friptură de pui, cartofi înăbuşiţi şi salată de varză. Potrivit Cristinei Tihan, purtătoarea de cuvânt a spitalului din Slatina, şi în a doua zi de Paşte, meniul pacienţilor va fi la fel de bogat. „Chiar dacă îşi vor petrece sărbătorile în spital şi nu vor fi alături de cei dragi, le urăm tuturor pacienţilor un Paşte cât mai fericit!“, a spus Cristina Tihan.

Mâncăruri alese pentru bătrâni şi persoanele cu handicap

Şi bătrânii, dar şi persoanele cu handicap din cadrul Complexului de Servicii Persoane Adulte (CSPA) din Slatina vor avea parte de mâncăruri alese de sărbători. În prima zi de Paşte, aceştia vor avea la micul dejun ouă roşii, lapte, caşcaval şi crenvurşti. De la masa de prânz nu vor lipsi ciorba de miel şi friptura de miel la tavă, cu cartofi, castraveciori, cozonac, suc şi apă minerală. Seara, persoanele instituţionalizate vor primi ceai, ouă roşii, caşcaval, parizer şi cozonac. Masa va fi la fel de îmbelşugată în a doua zi de Paşte.
„Am stat de vorbă cu ei, i-am întrebat ce ar vrea să mănânce şi le-am pregătit meniul de Paşte în funcţie de dorinţele lor. Chiar dacă sunt instituţionalizaţi, vrem să simtă şi ei sărbătorile şi să fie fericiţi. Unii s-au învoit pentru a petrece aceste zile împreună cu familia. Cei care au rămas aici merg la biserica amenajată în cadrul centrului nostru, participă la Denii în fiecare seară, vor lua parte şi la slujba de Înviere. De asemenea, în prima şi în a doua zi de Paşte pot să asculte şi muzică. Sperăm să le facem sărbătorile mai uşoare“, a spus Ion Jianu, directorul CSPA din Slatina.  
Şi copiii de la căsuţele de tip familial şi din centrele de plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt vor fi răsfăţaţi cu meniuri speciale de Paşte. De pe masa lor nu vor lipsi ouăle roşii şi cozonacul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS