22.5 C
Craiova
marți, 15 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalŞefii de la Poliţia Comunitară şi Iluminat zboară din funcţii

Şefii de la Poliţia Comunitară şi Iluminat zboară din funcţii

OLT. Şeful Serviciului de Iluminat Public, Marian Onică, şi-a prezentat cu o săptămână în urmă demisia din funcţie şi acelaşi lucru este aşteptat şi din partea şefului Poliţiei Comunitare, Cornel Stana. Şeful Poliţiei Comunitare a declarat că după Sărbători va lua o hotărâre. E posibil ca acesta să rămână pe postul de adjunct, lăsat liber de Ion Bălşanu, care a trecut pe o funcţie de execuţie. Cât despre înlocuitori, primarul Vâlcov a declarat că încă nu s-au găsit persoanele potrivite. Zvonurile, în schimb, îl dau ca favorit pentru şefia Poliţiei Comunitare pe Adrian Veria, şeful de la Sere şi Spaţii Verzi.

Cei doi au fost vizaţi de edilul-şef în urma gafelor din ce în ce mai dese şi a reclamaţiilor. Foarte probabil, aceştia nu vor fi singurii, toţi şefii de direcţii şi servicii fiind puşi în gardă. „Va trebui să fie atenţi ce fac“, a declarat primarul Darius Vâlcov.

Marian Onică şi-a semnat sentinţa în seara în care, la inaugurarea Orăşelului Copiilor, pe 6 decembrie, luminile de sărbătoare s-au aprins doar pe două străzi principale, şi acolo parţial. Dacă slătinenii veniţi în preajma scenei n-au sesizat defecţiunea, cei din zona Ecaterina Teodoroiu şi bulevardul A.I. Cuza au avut de aşteptat până să vadă cum arată iluminatul public în cartier. Onică este în perioada de preaviz. Foarte probabil, acesta va părăsi serviciul primăriei.

În cazul lui Cornel Stana, lucrurile au fost chiar mai evidente, la Poliţia Comunitară fiind în prezent mai multe controale.

Marian Onică, acuzat
de agresiune

 

Şeful Serviciului de Iluminat Public s-a remarcat doar prin comportamentul josnic faţă de angajaţi. De altfel, în luna mai a acestui an, un grup de angajate a înaintat o sesizare la Blocul Naţional Sindical, reclamând tratamentul la care sunt supuse din partea şefului. Urmarea a fost audierea lui Onică în comisia de disciplină, unde, evident, nu s-a întâmplat nimic.

Cu doar două luni mai înainte, Onică făcuse dovada „profesionalismul“ său când consilierii locali i-au solicitat lămuriri cu privire la bugetul serviciului, pe care îl aveau de aprobat. Şeful serviciului s-a încurcat în explicaţii, câţiva dintre colegii din primărie au încercat să-l scuze, pentru că „nu e economist, e inginer“, în timp ce alţii n-au găsit expresie mai potrivită decât „Halal director!“. Acesta şi-a continuat însă nestingherit activitatea, pe care o întrerupea, fără excepţie, la 16.00 fix, când îşi închidea şi telefonul de serviciu.

 

Luare de mită, incompetenţă, nereguli în achiziţii publice…

 

Acestea sunt acuzaţiile aduse şefului Poliţiei Comunitare, Cornel Stana, controlat nu doar de consilierii locali, ci şi de poliţie. În 2005, nu la mult timp de la instalarea în postul de şef al Poliţiei Comunitare, făcea o afacere cu o firmă din Corabia, plătind zeci de uniforme nelivrate. Lumea şi-a amintit atunci şi de altă afacere, încheiată cu primăria, în urma căreia, prin propria firmă, Stana s-a ocupat de dezinsecţie în unităţile de învăţământ, la preţuri peste cele ale pieţei. A urmat, în 2006, acuzaţia de luare de mită, când unul dintre subordonaţii săi a mărturisit că solicitase pentru angajare, unui candidat la concursul pentru un post în cadrul Poliţiei Comunitare, 25 de milioane de lei vechi, pentru a-i da lui Stana. Cornel Stana a fost suspendat o perioadă din funcţie, însă a fost repus după încheierea cercetărilor. Chiar a încasat, pentru 12 zile din perioada de suspendare, indemnizaţia de conducere, după cum au constatat consilierii locali în urma controlului desfăşurat de comisia înfiinţată pentru acest scop. Aceiaşi consilieri au mai stabilit că la nivelul serviciului domneşte nesubordonarea, tot ce a putut spune la acel moment Stana fiind că fostele cadre militare, angajate acum în serviciu, nu se obişnuiesc cu ideea că nu mai sunt „dom’ colonel“, ci simpli angajaţi, aşa că n-are ce face.

Nu s-au găsit vinovaţii nici pentru procesele-verbale de contravenţie anulate, s-a spus atunci că din ordinul adjunctului Bălşanu, nu s-a explicat nici faptul că se întâmplă ca salariaţii să vină la lucru sub influenţa alcoolului. Toate au culminat cu bătăile primite de poliţiştii comunitari în diferite puncte ale oraşului, aceste episoade şifonând serios imaginea Poliţiei Comunitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU