6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Aproape 30.000 de angajați din administrația publică locală, în grevă de avertisment

Aproape 30.000 de angajați din administrația publică locală, în grevă de avertisment

-

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a organizat în această dimineață, în intervalul orar 10.00 – 10.30, o grevă de avertisment cu întreruperea programului în instituțiile din administrația publică locală – primării și consilii județene – deoarece nici una dintre solicitările federației nu au fost soluționate în mod favorabil de către Guvern, a anunțat miercuri Gheorghe Tănase, vicepreședintele federației.

La această grevă de avertisment au participat peste 29.500 de lucrători din 1.853 de primării și 19 consilii județene, potrivit Agerpres. În București, vor participa la grevă Primăria Sectorului 3 și Primăria Capitalei. Nu și-au anunțat participarea județele Dolj, Olt, Giurgiu și Ialomița.

Gheorghe Tănase a mai spus că, „în primă fază” va fi grevă de avertisment, după care va fi demarată procedura pentru strângerea de semnături în vederea declanșării grevei generale în administrația publică locală. Vicepreședintele FNSA a subliniat că revendicările se referă la „reglementarea și liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii”. Printre solicitări se numără creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.