UPDATE (11:05) Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a confirmat în urmă cu puţin timp derularea unor verficări de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Potrivit unui comunicat al ASF, verificările vizează o speţă legată de o societate de asigurări. „DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurări respectivă, aferente activităţii din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Surpaveghere a Asigurărilor, absorbită de ASF în 29 aprilie 2013. ASF pune la dispoziţia organelor de cercetare documentele solicitate, atât din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor cât şi, dacă va fi necesar, şi documente ulterioare”, se precizează în comunicat. Mai multe detalii vor fi anunţate ulterior, au mai menţionat reprezentanţii ASF.
UPDATE (10:25) Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea a fost ridicat astăzi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi va fi dus la audieri, în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie în care sunt implicaţi şi funcţionari din domeniul supravegherii asigurărilor, informează capital.ro.
(10:04) Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează în această dimineaţă 17 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Sibiu, la persoane care lucrează în domeniul asigurărilor, precum şi la funcţionari publici, informează romanialibera.ro. În urma percheziţiilor, 11 persoane vor fi aduse cu mandat de aducere la DNA pentru audieri. Printre acestea s-ar afla angajaţi ai societăţii Carpatica, firmă deţinută de Ilie Carabulea, dar şi funcţionari de la Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor (ASF). Potrivit unui comunicat al DNA, persoanele vizate de percheziţii sunt suspectate de infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, cum ar fi: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare/dare de mită, trafic/cumpărare de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.
Procurorii DNA beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.