21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a dat startul Campaniei de informare "Ce faci în caz de accident?"

S-a dat startul Campaniei de informare „Ce faci în caz de accident?”

Începând de astăzi şi până la finalul săptămânii se desfăşoară cea mai importantă campanie de informare şi educare a şoferilor privind asigurările obligatorii RCA şi procedurile de urmat în caz de accident organizată până acum în Bucureşti şi în principalele oraşe ale ţării. Campania este realizată în parteneriat de către APPA – Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor, CSA – Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, alături de IGPR – Direcţia Rutieră şi are la bază distribuirea de Broşuri Informative gratuite. Acestea conţin informaţii de interes public referitoare la rolul asigurărilor obligatorii RCA, la modul de protocolare a diverselor tipuri de accidente rutiere, precum şi cu privire la modalitatea de obţinere a despăgubirilor. Președintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, a declarat: “Orice inițiativă de informare a publicului larg cu privire la asigurări își găsește un sprijin în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, pentru că rolul nostru este tocmai acela de protejare a drepturilor asiguraților, iar o informare corectă este esențială în acest sens. Campania care se derulează zilele acestea se adaugă nenumăratelor eforturi depuse de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în decursul ultimilor ani, nu numai cu privire la evoluțiile legislației privind asigurarea obligatorie RCA, ci și pe alte subiecte de interes pentru populație”.
“Principalul obiectiv al Poliţiei Rutiere este acela de a reduce numărul de victime şi pagubele produse de accidentele rutiere. În acest context, ne-am alăturat cu încredere campaniei iniţiate de industria de asigurări, fiind convinşi că va contribui la informarea românilor în direcţia utilizării mijloacelor de prevenţie împotriva pagubelor provocate de accidentele auto”, a declarat comisarul şef Lucian Diniţă, director al Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR.
Începând de astăzi, peste un milion de broşuri informative vor fi distribuite în cele mai circulate 50 de intersecţii din Bucureşti şi din marile oraşe ale ţării, atât prin intermediul promoterilor, cât şi prin intermediul agenţilor Poliţiei Rutiere. Ele vor putea fi găsite totodată atât în principalele complexe comerciale din marile oraşe, cât şi la toate secţiile Poliţiei Rutiere din Bucureşti unde se realizează constatări de daune.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS