22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Lucrător de tineret

În urma eforturilor susţinute depuse de Autoritatea Naţională pentru Tineret, Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a dat aviz favorabil ocupaţiei de consilier de tineret. Astfel, a devenit necesară înfiinţarea unei noi specializări postuniversitare pentru cei care doresc sa lucreze în domeniul tineretului. "Cursul de formare pentru profesia de lucrător de tineret este un curs postuniversitar cu durata de un an. Cei care doresc să-l urmeaze o pot face din anul universitar 2008-2009 la Universitatea Transilvania din Braşov. Frecvenţa la cursuri va fi bilunară şi va avea drept finalitate obţinerea unei diplome, acordată în baza susţinerii unei lucrări de absolvire", declară Lorincz Szell, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret Hunedoara, iniţiatorul proiectului.
Printre cursurile cuprinse în programa noii specializări se regăsesc: Management de Proiect, Educaţie antreprenorială, Managementul carierei, Managementul organizaţiei, Tehnici de lucru cu grupurile de tineri, Politici de tineret, Tehnici de dezvoltare personală.
Există trei situaţii pentru cei care doresc să urmeze acest curs şi care trebuie să trimită până la data de 07.04.2008 interesul pentru oricare specialitate. Astfel, pentru prima situaţie ANT/DJT suportă contravaloarea cursului şi a cheltuielilor de acomodare pentru cursanti. În altă situaţie ANT/DJT suportă contravaloarea cursului dar nu şi a cheltuielilor de acomodare, iar în ultima situaţie ANT/DJT nu suportă contravaloarea cursului şi nici a cheltuielilor de acomodare. Mai multe informaţii pot fi obţinute de la Direcţia Judeţeană de Tineret Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS