Tenul dumneavoastra sufera de acnee? Nu disperati, cu o ingrijire adecvata, fata dumneavoastra isi va recapata stralucirea. Gina Irimia, cosmeticiana la Salonul „Complex Farmec“, va sfatuieste cum sa faceti fata unei astfel de probleme.
Desi cel mai adesea, adolescentii se confrunta cu o astfel de problema, acneea poate aparea si la adulti, ea daunând „imaginii“ dumneavoastra.
„In 98% din cazuri acneea apare pe un ten gras. Porii fiind deschisi, sebumul se infecteaza si astfel apar cosurile“, a afirmat Gina Irimia, cosmeticiana la Salonul „Complex Farmec“. Predispuse la acnee sunt si persoanele care sufera de tulburari digestive, nervoase sau alte excese care maresc fluxul seboreic. Tocmai de aceea, un prim pas in tratarea tenului acneic este trecerea la un mod de viata sanatos. Astfel, este indicat sa consumati cât mai multe legume si fructe proaspete si sa evitati, pe cât posibil, consumul de alcool, iar daca sunteti fumatori va trebui sa renuntati la acest viciu. Igiena fetei trebuie respectata cu strictete. Pe lânga demachiant, pentru o mai buna curatare a pielii puteti folosi si un gel antimicrobian, dupa care veti aplica o lotiune tonica si o crema hidratanta. Chiar si tenul gras are nevoie de hidratare.
Renuntati la gomaj!
„Alegerea produselor de ingrijire a fetei este foarte importanta in tratarea tenului acneic“, a spus Gina Irimia. Din acest punct de vedere nu aveti nici un motiv de ingrijorare, pentru ca in comert se gasesc suficiente produse special create pentru tenul acneic: de la demachiant pâna la crema hidratanta. Tratamentul cosmetic este indicat sa se realizeze numai in cabinete cosmetice.
„In cazul tenului acneic, tratamentul cosmetic se va realiza mai des, in unele cazuri chiar saptamânal. In nici un caz insa nu este indicat sa va stoarceti singuri cosurile pentru ca riscati sa va infectati sau chiar sa ramâneti cu cicatrice. In cabinetele cosmetice dispunem atât de produse, cât si de aparate profesionale, care pot trata tenul acneic fara a-l agresa“, a precizat cosmeticiana. Ingrijirea trebuie continuata insa si la domiciliu. De doua ori pe saptamâna trebuie sa folositi câte o masca de ingrijire. Aceasta fie se va achizitiona din comert, fie se va prepara la domiciliu. Argila amestecata cu apa plata sau cu suc de lamâie este foarte eficienta in tratarea acneei. Baile de abur cu diferite plante sunt, de asemenea o solutie eficienta. Puteti folosi ceaiul verde, musetelul sau galbenelele. Când va ingrijiti insa la domiciliu sariti peste gomaj, caci tenul dumneavoastra ar putea fi agresat de o masca exfolianta.
Chiar daca acneea este inestetica, Gina Irimia va sfatuieste sa evitati folosirea in exces a produselor cosmetice. Fondul de ten sau pudra pot dauna unui ten acneic, care nu poate astfel sa „respire“. Din când in când, la ocazii speciale va este permis sa folositi o pudra. Batoanele corectoare reprezinta solutia ideala pentru dumneavoastra.
In caz ca va confruntati cu o forma grava de acnee, este indicat sa consultati si un medic dermatolog, care va va prescrie un tratament adecvat.