Supă de roşii
Ingrediente: o ceapă, o jumătate de ardei gras, o cutie de roşii sau suc de roşii, busuioc, sare, piper, cartofi.
Mod de preparare: Se călesc o ceapă şi o jumătate de ardei gras. Se adaugă apă (300 ml) şi o cutie de roşii sau de suc de roşii (300 ml), busuioc uscat, sare, piper. Separat se fierb doi-trei cartofi tăiaţi cubuleţe şi, când e gata supa, se adăugă peste ea.
Pizza de post
Ingrediente: 500 g de făină, un cubuleţ de drojdie (25 g), apă călduţă, sare, puţin zahăr, ulei, şniţele de soia, parizer de post, crenvurşti de post, o cutie de ciuperci întregi, măsline, porumb, busuioc, caşcaval de post.
Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în apă şi se frământă un aluat potrivit de tare, care se lasă să crească.
Între timp se fierb câteva bucăţi de soia (şniţele din comerţ) în apă în care s-au adăugat condimente, se lasă să se scurgă, apoi se taie în cubuleţe. Se taie parizerul şi crenvurştii de post în bucăţele. La fel şi ciupercile, în felii nu prea subţiri. Se mai pregătesc măslinele şi porumbul.
După ce a crescut aluatul, se întinde într-o tavă normală de aragaz unsă cu ulei. Se înţeapă aluatul cu o scobitoare din loc în loc şi se unge cu bulion, peste care punem busuioc uscat şi piper negru măcinat. Se pune un strat fin de caşcaval de post, peste care adaugăm, în ordine, mezelurile de post, soia, ciupercile, porumbul şi bucăţelele de măsline. Se pune la cuptor, la foc potrivit. Când este aproape gata, se pune deasupra caşcaval de post ras şi se mai lasă la cuptor până ce acesta se topeşte.