16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNemulţumiţi de egal

Nemulţumiţi de egal

„U“ Craiova – FC Braşov 0-0
Stadion „Extensiv“
, spectatori: 3.500.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, Mitchell, Rose – Prepeliţă, R. Barbu (’59, Wobay), D. Stoica, Fl. Costea (’78, Dina) – Stoianof (’75, Firţulescu), Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
FC Braşov: Stelea – Rui Duarte, Abrudan, Oros, Ezequias – M. Roman (’65, Senin), M. Cristescu, P. Adriano, C. Munteanu – Hadnagy (’55, Sburlea), D. Zaharia (’75, Buga). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Cartonaşe galbene: Baird / P. Adriano, Rui Duarte, C. Munteanu.
Au arbitrat: Al. Tudor – C. Fecioru, D. Mudura.

După ce a câştigat la Urziceni, Ştiinţa nu a putut trece sâmbătă de FC Braşov, partida încheindu-se cu un scor alb, care nu a mulţumit pe nimeni.

Universitatea nu a reuşit nici de această dată să lege două victorii, succesul de la Urziceni fiind urmat de o remiză pe teren propriu cu FC Braşov. O nou-promovată care a arătat însă şi sâmbătă că este o nucă tare în campionat. Trupa lui Răzvan Lucescu ştie să stea în teren, construieşte bine, puţin lipsindu-le braşovenilor să plece cu toate cele trei puncte din Bănie. Cum, la fel de bine, cele trei puncte puteau intra în vistieria Ştiinţei, dacă măcar una dintre acţiunile de atac ale oltenilor ar fi avut finalitate. A rezultat un egal care nu a mulţumit pe nimeni, dar pentru care jucătorii s-au luptat până la final.
Nicolo Napoli a surprins de la bun început prin formula de start, cu tânărul Radu Barbu (în premieră titular) în locul accidentatului Dilevski, fără Gîngioveanu şi cu Costea mijlocaş stânga, în atac fiind preferat tot Stoianof, alături de Baird. Iar primele acţiuni ofensive au aparţinut Craiovei, lovitura de cap a lui Găman (’2) şi centrarea lui Rose prin faţa porţii (’3) rămânând fără rezultat. Stoica a avut şi el o execuţie spectaculoasă (’6), dar voleul său din 18 metri a trecut cu puţin pe lângă vinclu. Oaspeţii nu s-au lăsat însă impresionaţi şi au ripostat prin Hadnagy şi Zaharia. Ultimul a irosit două mari şanse de gol, mai întâi cu un şut din 16 metri, iar apoi cu o lovitură de cap, mingea trecând de fiecare dată cu puţin pe lângă poarta lui Bornescu.
Cele două echipe şi-au împărţit momentele de dominare. Braşovenii s-au apărat exact, forţându-i pe craioveni să aleagă varianta şuturilor de la distanţă. Barbu şi Stoica şi-au încercat norocul, dar Stelea nu a putut fi învins. Nici chiar din careu, când Rose a şutat la colţul scurt, după o combinaţie de efect cu Costea (’38). Baird şi Stoianof s-au aflat şi ei faţă în faţă cu veteranul din poarta Braşovului, dar australianul a luftat, iar „Bulgarul“ a întârziat şutul.

Wobay a jucat 30 de minute

Braşovul a arătat şi după pauză că nu a venit în Bănie la ciupeală. Lucescu junior a forţat cu Sburlea, iar apoi şi cu Buga, dar tot Zaharia a fost cel mai periculos. Ex-stelistul a irosit în minutul 58 cea mai mare ocazie de gol a partidei, după ce a preluat în şase metri de lângă Găman şi a şutat din voleu la colţul lung, mingea trecând milimetric pe lângă bară. Napoli a răspuns aruncându-l în luptă pe Wobay, revenit după aproape două luni de pauză. Leonezul s-a zbătut cât a putut, dar fără efect pe tabelă. Şi totuşi, Ştiinţa putea marca în minutul 64, dar Stelea a respins lovitura de cap a lui Baird şi reluarea ulterioară a lui Stoianof.
A fost ultima dată când alb-albaştrii s-au dovedit periculoşi, până la final elevii lui Napoli nemaigăsind soluţii pentru a desface lacătul apărării braşovene. Ştiinţa a cedat mijlocul terenului, arătând ca o echipă ruptă în două, iar oaspeţii puteau profita, dar şutul lui C. Munteanu, din lovitură liberă, a fost reţinut de Bornescu (’73), în timp ce Buga a tras slab (’85).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII