19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, pauză la goluri

Mutu, pauză la goluri

Idolul suporterilor Fiorentinei din ultimele două sezoane, Adrian Mutu, a dezamăgit din nou. „Briliantul“ a avut o prestaţie modestă în campionatul Italiei, nereuşind mare lucru în partida pe care echipa din Florenţa a câştigat-o cu 1-0 pe teren propriu în faţa Sampdoriei, în etapa a 5-a din Serie A. Mai mult, el riscă să fie detronat din postura de lider al echipei de Alberto Gilardino, care a fost adus în iulie de la Milan şi a marcat deja trei goluri în campionat şi trei în Liga Campionilor. Şi golul din partida cu Sampdoria a fost înscris tot de „Gila“, în minutul 61.
Mutu a jucat în meciul cu „blucerchiati“ până în minutul 81, când a fost înlocuit cu Osvaldo. „S-a mişcat, a dat câteva pase interesante, dar nu a fost incisiv, aşa cum ne aşteptam de la un jucător ca el“, a scris agenţia Datasport despre Mutu, pe care l-a notat cu 5,5. Mai puţin decât Mutu au primit doar Kroldrup şi Gobbi. În schimb, „Il Quotidiano“ a fost mai indulgent cu atacantul român şi l-a notat cu 6.

A ieşit nervos de pe teren

Miercurea trecută, la partida cu Lazio, pierdută cu 3-0 la Roma, Mutu a fost schimbat în repriza a doua de antrenorul Prandelli după ce a avut o evoluţie catastrofală, mulţi punând lipsa sa de concentrare pe seama botezului fiicei sale care urma să aibă loc a doua zi, pentru care românul a făcut pregătiri intense. „Mutu să fie supărat pentru că a fost schimbat? Necăjit am fost eu de prestaţia lui şi a întregii echipe“, a spus atunci tehnicianul despre izbucnirea lui Mutu de la marginea terenului. Şi sâmbătă seară, la meciul cu Sampdoria, atacantul român a procedat la fel. În minutul 81, când Osvaldo se afla la marginea terenului, iar arbitrul de rezervă a arătat că trebuie să iasă de pe teren jucătorul cu numărul 10, internaţionalul nostru a murmurat câteva cuvinte şi a părăsit terenul nervos.  

Nu i-au priit conflictele cu clanul Becali

În urmă cu două săptămâni, înaintea debutului Ligii Campionilor, Adrian Mutu a părut preocupat mai mult de conflictele cu finanţatorul Stelei, Gigi Becali, decât de partidele cu echipa sa de club. Finanţatorul din Ghencea i-a reproşat „Briliantului“ că nu i-a înapoiat o sumă de bani pe care acesta i-o datora de mai mult timp, iar jucătorul a ţinut morţiş să-i răspundă de fiecare dată. Au urmat clinciurile cu foştii lui impresari, Giovanni Becali şi Victor Becali, care au mărturisit că jucătorul Fiorentinei l-a numit în trecut „ţăran“ pe fostul său coleg de la naţională, Gică Popescu. Şi de data aceasta, Mutu a răspuns prin câteva SMS-uri de dezminţire expediate „Baciului“.
N-au lipsit declaraţiile lui Mutu la adresa Stelei şi a suporterilor acesteia, „Briliantul“ vorbind însă numai de meciul retur al Fiorentinei cu bucureştenii, uitând parcă faptul că nu s-a jucat, deocamdată, nici măcar prima manşă, programată mâine, în Grupa F a Ligii Campionilor. Toate acestea par să fi afectat evoluţia românului la Fiorentina, care din vedetă s-a transformat într-un simplu component al primului unsprezece al echipei lui Cesare Prandelli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS