25.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Pantera“ a pastrat centura

„Pantera“ a pastrat centura

Craioveanul Sorin Tanasie s-a impus cu 3-0 in fata ploiesteanului Gheorghe Ghiompirica, la categoria cocos, intr-un meci care s-a disputat la Craiova. Tanasie, care a acceptat meciul revansa dupa ce a fost contestat de Ghiompirica in urma galei de la Mangalia, si-a pastrat centura la aceasta categorie dupa un meci spectaculos, care a durat zece reprize, cei doi pugilisti ridicind sala in picioare. La meci au fost prezenti, printre altii, Rudel Obreja, presedintele FR de Box, si fostul mare pugilist român Francisc Vastag.


„I-am demonstrat inca o data ca sint mai bun. Acum, ca l-am batut, vreau sa dezvalui ceva in premiera: singurul arbitru care l-a dat pe el cistigator la Mangalia a fost fratele antrenorului sau. Imi pare rau ca nu l-am facut KO. Oricum, pentru mine a fost un meci bun de antrenament in drumul pe care il am de facut pina la titlul european pe care il voi ataca la anul“, a declarat Tanasie. Acesta a dezvaluit insa ca este gata sa-si puna din nou centura in joc la prima provocare, dar este convins ca acest lucru nu se va intimpla. „Nu am adversar in tara. Pina una, alta trebuie sa ma pregatesc pentru meciul international, cind, pe 21 octombrie, voi intilni, la Arad, un pugilist din Ungaria“, a mai spus „Pantera“. Tanasie a cistigat o bursa de 35 de milioane de lei, in timp ce adversarului sau, Gheorghe Ghiompirica, i-au revenit 25 de milioane de lei. Dupa meci, acesta a parasit imediat ringul, refuzind sa participe la festivitatea de premiere. Ploiesteanul nu era suparat pe decizia arbitrilor, ci pe atmosfera ostila din Sala Sporturilor din Craiova, la un moment dat injurindu-se cu suporterii craioveni. „Nu este normal ca unii suporteri sa vina pina linga mine la colt si sa ma injure. Nu mai boxez in viata mea in Craiova. Mai bine ma bat cu Tanasie la el acasa. Sa-si faca acolo un ring! Oricum, pentru mine este un adversar slab. Este un c…t cu ochi“, a ripostat Ghiompirica.


Presedintele FRB, Rudel Obreja, a apreciat gala ca fiind cea mai spectaculoasa din cite s-au organizat pina acum in România si a promis ca „daca Tanasie va ajunge sa se bata pentru titlul european, acest meci va avea loc la Craiova“.


Trei meciuri s-au terminat inainte de limita


In afara meciului Tanasie – Ghiompirica, vineri seara s-au mai disputat patru meciuri la profesionisti. La categoria superusoara, bucuresteanul Eugen Stan l-a batut prin KO in repriza a treia, pe concitadinul sau Marius Sorin Petre. La aceeasi categorie, buzoianul Ionut Trandafir l-a invins cu 2-1 pe bucuresteanul Robert Cristea. Spectaculoase au fost si meciurile la categoria grea. Clujeanul Lucian Bot l-a „dovedit“ in repriza a cincea pe Romeo Ocolisan, din Alba Iulia, in timp ce bucurestenii Robert Nacu si Mihai Iorgu n-au stat in ring decit doua reprize, cistig de cauza avind primul care, dupa o directa de dreapta, l-a „darimat“ pe Iorgu, acesta avind nevoie de interventia medicului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS