31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNoi, craiovenii fara cap...

Noi, craiovenii fara cap…

Ce se intimpla la Universitatea? „Ca la voi la nimenea!“, asa i s-a adresat venerabilul Traian Tomescu lui Pavel Badea, cei doi fiind prezenti intr-o emisiune de fotbal a unui post central TV. Declaratiile din aceasta vara ale jucatorilor si antrenorului principal – „Ne batem pentru titlu, vrem Cupele Europene“ – au reaprins speranta in Banie. Dupa primele doua etape, s-a darimat aproape totul, oltenii reusind sa contabilizeze doar doua puncte in confruntarile cu doua echipe care, in campionatul trecut, au cochetat indelung cu retrogradarea.

Nu ar fi nici un fel de acuza, dar evolutia echipei a lasat un gust amar suporterilor si oficialilor olteni. Cu exceptia lui Guso, eroul acestor prime doua meciuri, ceilalti fotbalisti nu au jucat la valoarea si posibilitatile reale. Nu as vrea ca unii fotbalisti cu nume din lotul echipei sa se supere pentru aceasta afirmatie, nu fac nici o insinuare cu iz de tradare, ci, pur si simplu, Universitatea a demonstrat neputinta in aceste doua partide. Sigur, nu este inca nici o tragedie, campionatul e lung, timp ar fi pentru redresare…

Totusi, de ce s-a ajuns aici? Nimeni nu spune cu voce tare ce se intimpla. Rednic isi apara jucatorii, mai ales pe cei transferati in aceasta vara, ii mai „pisca“ pe alti titulari, schimba formatia de start de la meci la meci, inclusiv sistemul de joc, se confrunta si cu opozitia… Inainte de meciul cu Farul, patronul Staicu a spus ca, daca ne facem probleme acasa cu Farul, atunci „cred ca nu mai trebuie sa ne gindim la performanta, ci la altceva. De exemplu, la un lot tinar, cu jucatori ale caror contracte sa nu depasesca 12.000 de euro pe an!“. Sigur, Dinel Staicu este, deocamdata, patronul echipei, asigura finantarea, dar nu cred ca, dupa doar doua etape, nu mai trebuie sa ne gindim la performanta, ci la „altceva“, la un alt lot. Despre zvonurile privind anumite modificari la club, respectiv posibila inlocuire a antrenorului principal, ba chiar si a presedintelui executiv, acelasi patron le-a catalogat drept inventii gazetaresti.

Universitatea este intr-un impas, asta-i clar. Ar trebui ca patronul sa puna la punct lucrurile, adica sa organizeze o conferinta in care sa clarifice toate problemele de pe Unirii 86. Clar, raspicat si fara ocolisuri. Sa-i intaresca autoritatea lui Rednic sau sa schimbe macazul, daca asta crede ca-i solutia viabila in acest moment.

P.S.

Ilie Balaci, intr-un interviu mai vechi, spunea: „Nu am remarcat la jucatorii actuali acea placere de a juca fotbal, pe care noi, cei din «Craiova Maxima», o aveam“. Chiar asa, de ce nu prea exista placerea de juca?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS