16.7 C
Craiova
vineri, 16 mai, 2025
Știri de ultima orăSanatateAversiunea faţă de carne poate fi semn de cancer

Aversiunea faţă de carne poate fi semn de cancer

Aversiunea nemotivată faţă de carne sau pâine poate avea uneori explicaţii cumplite. Potrivit cercetătorilor americani de la Cancer Research Institut, acesta poate fi semnul unei boli canceroase, dacă se manifestă alături de alte simptome mai mult sau mai puţin evidente. Detectarea timpurie a acestor simptome este foarte importantă pentru prevenirea şi tratamentul bolii. De aceea, susţin specialiştii, trebuie luată legătura urgent cu medicul specialist dacă apar: răni, iritaţii sau umflături care nu se vindecă, sângerări sau secreţii neobişnuite, îngroşări, umflături sau noduli în diverse părţi ale corpului, indigestie, greutate la înghiţire, modificarea aspectului negilor sau aluniţelor, pierderea în greutate fără motiv, aversiune faţă de pâine şi carne sau răguşeală persistentă.
Printre principalele cauze care duc la apariţia cancerului se numără predispoziţia genetică, tulburările hormonale, alimentaţia dezechilibrată, fumatul, E-urile din alimente, radiaţiile ionizante, infecţiile repetate, expunerea necontrolată la radiaţiile solare şi, nu în ultimul rând, stresul.
Rata apariţiei cancerului, mai spun cercetătorii americani, a evoluat îngrijorător în ultimii ani, cele mai serioase creşteri înregistrându-se la cancerele digestive, cancerul de col uterin şi cel de piele. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că multe din aceste cancere ar putea fi evitate, dacă populaţia ar fi educată pentru adoptarea unui mod de viaţă sănătos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS