Ingrediente
300 g căpșuni + 50 g zahăr
10 ouă
1 praf de sare
20 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat (8 g/plic)
esență de vanilie
10 linguri ulei
330 g sana cu 3,6% grăsime
600 g făină
1 plic praf de copt (10 g)
10 g cacao
1 lingură apă
Mod de preparare
Căpșunile se curată de codițe, se spală și se taie cubulețe. Se amestecă cu 50 g zahăr și se dau deoparte, amestecându-le din când în când.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se mixează până când devin că o bezea. Se adaugă gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul și sana și se omogenizează. Se încorporează făina și praful de copt, ușor, de jos în sus, cu ajutorul unei spatule din silicon. Se adaugă apoi 2/3 din căpșuni (fără siropul lăsat).
Se toarnă aluatul în două tavi unse cu ulei și tapetate cu hârtie de copt, păstrând 3-4 linguri de aluat, care se amestecă cu cacaua și cu o lingură de apă.
Peste aluatul din tăvi se toarnă aluatul cu cacao și se amestecă, de jos în sus, cu o furculiță. Se presară căpșunile păstrate peste aluatul bicolor.
Se introduc tăvile la cuptor până când checurile trec de testul scobitorii.
Sursa: bucataras.ro