Ingrediente: 450 g mazăre verde congelată sau proaspătă; 400 g sos de roșii; 2 linguri ulei de floarea soarelui; 1 ceapă galbenă, tocată fin; 4 tije de țelină, feliate subțire; 2 morcovi mari, tăiați rondele; 6 cartofi mici, tăiați cuburi; 1 cană mărar proaspăt, tocat; 1 linguriță boia; sare și piper
Mod de preparare:
Încălziți uleiul, adăugați ceapa și gătiți până se rumenește.
Puneți morcovii și țelina și căliți încă trei minute.
Adăugați cartofii și 400 ml apă. Acoperiți și gătiți până încep să se înmoaie.
Adăugați mazărea și amestecați ușor.
Turnați sosul de roșii, puneți condimentele (cu excepția mărarului) și amestecați.
Gătiți pe aragaz sau în cuptor, până când legumele sunt fragede și sosul s-a îngroșat.
Luați vasul de pe foc și adăugați mărarul proaspăt.
Ajustați gustul cu sare și piper. Serviți fierbinte.
sursa: G4food

