25.5 C
Craiova
vineri, 27 iunie, 2025

Tocăniță de ardei gras

Ingrediente: 800 g ardei gras (preferabil roșii, galbeni și verzi), 1 ceapă roșie foarte mare sau 2 cepe medii (250 g), 6 linguri ulei măsline, 2 căței usturoi zdrobiți prin presă, sare, piper, 150 ml suc de roșii

Mod de preparare:

Ceapa se toacă peștișori și se călește în ulei până devine sticloasă.

Ardeii se spală, se curăță, se taie felii groase de un deget, se pun peste ceapă, se amestecă. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic.

Se gătesc aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când. Dacă ardeii nu lasă destul lichid și riscă să se prindă puteți adăuga puțină apă. Nu trebuie lăsați să se înmoaie foarte mult.

Când ardeii se înmoaie cât să-și piardă rigiditatea, se adaugă sucul de roșii, sare, piper și usturoi. Se pune iar capacul și se mai lasă pe foc încă 5 minute. Dacă nu vă place cu mult sos, se ia capacul și se mai lasă să fiarbă până scade.

Opțional, puteți adăuga măsline în compoziție, odată cu ardeiul. Dacă vă place, puteți presăra parmezan ras deasupra, după ce puneți preparatul în farfurie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS