25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulanţele SMURD se modernizează

Ambulanţele SMURD se modernizează

Până la sfârşitul acestui an, pacienţii din Oltenia care au nevoie de Serviciul de Urgenţă vor putea fi diagnosticaţi mult mai repede, astfel încât să li acorde în cel mai scurt timp posibil asistenţă medicală specializată

Până la sfârşitul acestui an, unele dintre ambulanţele SMURD vor fi dotate cu sistem video. Astfel, acestea vor putea să transmită către dispeceratul central şi spitalele de urgenţă, pe lângă parametrii medicali, şi imagini video cu pacientul.
„În Dolj, toate ambulanţele de prim ajutor de la SMURD vor fi conectate. La nivel regional, majoritatea ambulanţelor vor fi dotate cu acest sistem video, acolo fiind alocate aproape 20 de camere“, a declarat Raed Arafat, fondator SMURD şi subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în videoconferinţa din cadrul întâlnirii regionale Vodafone Business Club, organizată ieri la Craiova de Vodafone România.

România, lider european în sistemul de telemedicină

 Acest sistem va fi implementat în toată ţara, în cadrul unui proiect realizat de SMURD în colaborare cu Vodafone. „Primul sistem implementat în parteneriat cu Vodafone conectează 800-900 de ambulanţe de tip B (ambulanţe de urgenţă, care au paramedici şi asistenţi medicali) cu cele nouă puncte de recepţie regionale. Până acum, ambulanţele trimiteau în timp real informaţii precum electrocardiograma, ritmul cardiac, tensiunea arterială. Am început însă să implementăm un nou proiect cu Vodafone, un proiect-pilot pe 100 din ambulanţele SMURD-ului pe ţară, şi vom începe să transmitem şi video de pe ambulanţe către centrul de recepţie“, a adăugat Raed Arafat. Potrivit acestuia, sistemul de telemedicină este „un sistem în care România poate să zică deja că e lider în Europa, şi poate chiar în lume, ca mod de răspândire şi impact în sistemul de urgenţă“. În paralel cu acest proiect, se derulează un altul, prin care au fost conectate spitalele mici de spitalele judeţene şi spitalele judeţene de cele regionale în mai multe zone din ţară, şi care ar putea fi extins şi în zona Olteniei. Acest lucru vine în sprijinul pacienţilor care au nevoie de intervenţii medicale foarte rapide şi care vor fi transportaţi către spitalul potrivit din regiune şi nu către spitalul cel mai apropiat. În prezent, multe din spitalele mai mici trimit bolnavii către spitalul judeţean întâi, iar de acolo sunt trimişi către spitalul regional, ceea ce înseamnă timp pierdut în defavoarea pacientului. „Dacă se ştie că spitalul judeţean nu deţine toate capacităţile de rezolvare a cazului specific, spitalele mai mici trebuie să trimită pacienţii către spitalul regional. Şi atunci am dezvoltat aceste două sisteme de telemedicină“, a adăugat Raed Arafat în cadrul Vodafone Business Club.

La Vodafone Business Club, Ivan Patzaichin a vorbit despre ce înseamnă performanţa

Soluţia de telemedicină dezvoltată de Vodafone pentru SMURD nu este singura prezentată în cadrul celei de-a treia ediţii a roadshow-ului Vodafone Business Club. Pe parcursul acestui eveniment, organizat sub sloganul „Ai idei, avem soluţii!“, reprezentanţii Vodafone au expus noutăţile din portofoliul Vodafone, serviciile oferite clienţilor de business, cu studii de caz care arată aplicabilitatea acestora, precum şi capacitatea reţelei Vodafone de a susţine soluţii dedicate, în funcţie de nevoile fiecărei companii.
De altfel, în zona demo, special amenajată pentru acest eveniment, participanţii au putut testa cele mai noi smartphone-uri și tablete din oferta Vodafone, precum şi soluţiile de videoconferinţă. O altă surpriză a participanţilor a fost întâlnirea cu Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic şi mondial la canoe.
Prezent la Craiova, acesta a povestit despre provocările carierei sale de sportiv şi antrenor şi despre cum a reuşit să se reinventeze, în calitate de antreprenor. 

Ce este Vodafone Business Club

Vodafone Business Club reprezintă o serie de evenimente susţinute de Vodafone România, în fiecare an, în cele mai importante oraşe din ţară, special pentru clienţii companiei. Anul acesta, evenimentul se desfăşoară în Cluj, Sibiu, Timişoara, Suceava, Constanţa şi Craiova.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU