Ingrediente
- 170 g aluat plăcintă
- 1 bucată praz
- 100 g spanac
- sare
- piper
- 1 lingură ulei de măsline
- 120 g brânză telemea
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță lapte
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Spală și taie fâșii subțiri prazul, apoi pune-l în tigaie cu o lingură de ulei de măsline, la foc mic, pentru 2-3 minute. Între timp, spală și mărunțește spanacul, apoi adaugă-l și pe acesta în tigaie. Amestecă și mai lasă pe foc încă un minut.
Așteaptă ca legumele să se răcească, apoi pune și brânza mărunțită cu o furculiță. Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă bine.
Taie foile subțiri de plăcintă în mod egal (13-15 cm lungime și lățime). Întinde câte o foaie pe o suprafață plană, adaugă 2 lingurițe rase de umplutură, unge cealaltă margine cu mixul de gălbenuș și lapte și rulează bine astfel încât să nu se desfacă.
Pune rulourile la prăjit în ulei bine încins pentru câteva secunde, până când devin aurii.
Această rețetă este recomandată de Cosânzenele Gătesc.

