31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDispute în Republica Moldova pe tema sărbătoririi Crăciunului la 25 decembrie

Dispute în Republica Moldova pe tema sărbătoririi Crăciunului la 25 decembrie

Parlamentul Republicii Moldova a votat astăzi un proiect de lege prin care data de 25 decembrie, ziua Crăciunului pe stil nou, este declarată sărbătoare oficială, informează HotNews.ro. „În Republica Moldova, Crăciunul este sărbatorit în 7 ianuarie şi la 25 decembrie. Acest proiect nu exclude sărbătorirea Crăciunului la 7 ianuarie. Având în vedere că după Revoluţie tot mai mulţi cetăţeni, mai ales din generaţia tânără, sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie, considerăm ca este necesar să fie stipulat acest lucru”, a declarat deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Pe de altă parte, comuniştii au criticat iniţiativa şi au spus că liberalii încearcă astfel să distrugă statalitatea Republicii Moldova. „Acest proiect vine cu valori false. Ca să nu faceţi greşeli fatale care duc la distrugerea creştinismului din Republica Moldova, vă rog mult să vă gândiţi. Sunt sărbători artificiale care aduc ceea ce nu este caracteristic poporului nostru. Nu vă lăsaţi şantajaţi. Când o să votaţi, vă rog să vă gândiţi la copiii şi nepoţii voştri. Nu e vorba numai că oamenii stau la masă, dar există canoane bisericeşti”, i-a indemnat pe deputaţi comunistul Sergiu Stati.

După lungi dezbateri, proiectul, în care se afirmă că din cele peste două miliarde de creştini doar aproximativ 200 de milioane sărbătoresc Crăciunul la data de 7 ianuarie, a fost votat de coaliţia majoritară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS