Lucrările de construire a centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin au fost începute în vara anului 2008. În aproape trei ani, autorităţile şi constructorul au întâmpinat mai multe probleme, însă cea mai grea a fost exproprierea proprietarilor care aveau terenuri pe unde trece centura în lungime de 12 kilometri. Timpul s-a scurs repede, unii proprietari au fost convişi să primească terenuri în alte părţi, însă alţii nu au vrut să renunţe nici în ruptul capului. În prezent, centura se află aproape de finalizare, numai că mai sunt doi kilometri de construit, iar terenul cu pricina este tot ocupat. Când le-au fost prezentate beneficiile realizării centurii, proprietarii parcelelor respective au acceptat să semneze, însă spun că nu eliberează terenurile până nu văd banii de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Reprezentantul constructorului, Ioan Bulzan, susţine că este realizată în proporţie de 75 la sută centura şi că, în cazul în care se va rezolva problema exproprierilor, lucrările vor fi finalizate în cursul lunii octombrie, mult mai devreme decât termenul-limită – luna martie 2011.
Realizarea centurii de ocolire a Severinului înseamnă, în primul rând, eliminarea traficului de tranzit prin oraş şi, implicit, reducerea numărului de accidente. Important este şi faptul că se vor micşora cheltuielile administraţiei locale cu refacerea străzilor şi, totodată, vor fi diminuate trepidaţiile care afectează locuinţele severinenilor.
Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a declarat că va solicita sprijinul guvernului pentru deblocarea acestei situaţii. „Este inadmisibil ce se întâmplă. Mă voi implica personal în rezolvarea acestei probleme. Centura ocolitoare a Severinului este un obiectiv foarte important pentru economia municipiului, întrucât fără infrastructură nimeni nu vine să investească aici. În plus, riscăm să pierdem finanţarea europeană pentru acest proiect“, a declarat prefectul Ion Mîţu.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA a semnat, pe 15 aprilie 2008, un nou contract cofinanţat de Comisia Europeană, prin Facilitatea ex-ISPA, şi de către Guvernul României, prin bugetul de stat, pentru reabilitarea DN 6 secţiunea Drobeta Turnu Severin – Bahna, km 332+150 – km 358+000 şi construcţia variantei de ocolire a oraşului Drobeta Turnu Severin. Contractul, în valoare totală de 35.539.503,70 de euro, din care 26.484.377,78 de euro reprezintă contribuţia Comisiei Europene, are ca scop reabilitarea DN 6, km 332+150 – km 358+000, parte a reţelei de drumuri TEN – T, şi construcţia variantei de ocolire în vederea eliminării blocajelor rutiere din zona Drobeta Turnu Severin. Durata contractului este de 48 de luni pentru lucrările de reabilitare şi 55 de luni pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului Drobeta Turnu Severin.
Centura Severinului, ţinută pe loc pentru doi kilometri
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei