32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMalurile canalului colector sint „consolidate“ cu gunoaie

Malurile canalului colector sint „consolidate“ cu gunoaie

Malurile canalului colector de pe bulevardul Riului din Craiova sint „tapetate“ cu gunoaie. De altfel, respectivele maluri reprezinta cel mai bun loc de a scapa de resturile menajere.

Locuitorii din zona, nimic de zis, au contract cu Salubritatea, dar „gunoiul adus de vint sau cel care nu mai are loc in tomberon“ ajunge direct in canalul colector.

„Gunoaiele de pe strada le aruncam in canal, ca doar n-o sa le duc in curte. Nu-i de ajuns ca le string, le mai duc si in curte, sa imput pamintul?“, spune Zambila Costachescu, localnica.

Dincolo de zona caselor incepe raiul gunoaielor. „Vin cu carutele si descarca balegar, materiale de constructii, da’ ce nu arunca! Nu le zice nimeni nimic. Vin gunoierii si fac curat, iar in doua-trei zile mizeria este la loc. Nu este de ajuns ca miroase apa aia din canal de iti muta nasul din loc, mai arunca si ei balegarul lor“, se plinge Ionel Staicu, locatar de pe strada Riului.

Strada Riului este in administrarea Serviciului Public de Salubritate Craiova. In zona se face frecvent curat, tomberoanele sint golite cu regularitate, insa de malurile canalului nu se atinge nici un lucrator de la salubritate.

„Niciodata nu am facut curatenie acolo. Este prea periculos pentru oameni sa coboare pe malurile canalului sa adune gunoaie. Apa are peste un metru adincime, plus cit o mai fi si mil si, Doamne fereste, cade cineva de mai dam si de altele“, a spus Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Salubritate.

Vestea buna este ca, o data cu construirea statiei de epurare, se va decolmata si canalul colector al orasului si atunci vor disparea si tonele de gunoi. Nu se stie pentru cita vreme, insa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS