24 C
Craiova
miercuri, 9 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru prepararea cărnii de pui

Sfaturi pentru prepararea cărnii de pui

Carnea de pui nu lipseşte din frigiderul sau congelatorul nici unei gospodării din lume. Pieptul de pui, în special, este unul dintre cele mai populare ingrediente pentru mâncăruri, fiind nu doar uşor de preparat, ci şi gustos şi plin de proteine.

Cel mai mare avantaj al pieptului de pui este acela că poate fi folosit pentru gătirea unei game de preparate, de la sandvişuri şi până la fripturi pretenţioase. Unii preferă să mănânce carnea de pui condimentată numai cu sare şi piper, pentru că astfel numărul caloriilor este menţinut la un nivel minim. Alţii însă obişnuiesc să prepare pieptul de pui în amestec cu diverse feluri de legume şi sosuri, uitând de aportul caloric şi concentrându-se pe gust şi savoare. Oricare ar fi însă preparatul preferat, fiecare gospodină îşi doreşte ca mâncarea să conţină carne fragedă, care să se topească în gură şi care să răsfeţe papilele gustative.
Este foarte uşor să gătiţi în aşa fel încât pieptul de pui să fie întotdeauna fraged şi gustos, trebuie doar să cunoaşteţi câteva sfaturi practice, uşor de pus în aplicare. Veţi constata nu doar că pieptul de pui este foarte moale şi fraged, ci şi că mâncărurile au un gust cu mult mai bun ca până acum, iar familia dumneavoastră vă va lăuda calităţile de gospodină.

Piept de pui fraged

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să alegeţi cu atenţie carnea de pui pe care o cumpăraţi. Deşi pieptul de pui dezosat este mai practic şi mai uşor de preparat, este recomandat să cumpăraţi produsul cu tot cu os. Astfel, carnea va avea un gust mai bun. În plus, se recomandă să cumpăraţi piept de pui cu tot cu piele. După ce carnea se prepară, puteţi îndepărta pielea, dacă vă temeţi să nu vă crească nivelul colesterolului, însă grăsimea existentă în piele va conferi o aromă şi un gust speciale. Trebuie să ştiţi însă că, dacă gătiţi cu carne cu piele, mâncarea nu va fi mai grasă.

Lăsaţi carnea la saramură peste noapte

În seara de dinaintea zilei când vreţi să gătiţi carnea de pui, puneţi-o în saramură şi lăsaţi-o peste noapte. Reţeta este foarte simplă: puneţi carnea într-o cratiţă, adăugaţi apă cât să acopere pieptul de pui, apoi puneţi o lingură sau două de sare. Cât timp carnea stă la saramură, recipientul trebuie acoperit. Acţiunea saramurei alterează puţin consistenţa cărnii de pui, care devine mai puţin aţoasă şi mai fragedă.

Fierbeţi puiul la foc mic

Prepararea cărnii de pui necesită timp, dacă vreţi ca mâncarea să fie gustoasă şi aromată. Puneţi carnea la fiert într-o oală cu apă, adăugaţi bucăţi de ţelină şi ceapă şi nu uitaţi de sare. Puneţi oala pe aragaz la foc mediu-iute şi aduceţi supa la punctul de fierbere. Când apa începe să fiarbă, daţi imediat focul mic, acoperiţi oala şi lăsaţi puiul la fiert timp de aproximativ două ore. Verificaţi supa din când în când şi, în funcţie de evoluţia preparării, daţi focul mai mic sau mai mare. Pentru a verifica dacă s-a fiert carnea, scoateţi o bucată de piept de pui din oală. Vă veţi da seama imediat dacă este suficient de fragedă.
Dacă doriţi, puteţi folosi apa în care a fiert pieptul ca bază pentru prepararea unei supe gustoase. Mai există şi varianta de a folosi o parte din zeamă ca ingredient pentru preparatul final. Zeama în care a fiert puiul va da mâncării un gust deosebit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS