24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPași mari spre adevăr! Simona Halep pare tot mai aproape de revenirea în tenis

Pași mari spre adevăr! Simona Halep pare tot mai aproape de revenirea în tenis

Simona Halep este tot mai aproape să afle verdictul în cazul de dopaj. Acceptul primit pe lista preliminară de la US Open, precum și un pasaj din regulamentul WTA îi dau speranțe, informează freelancer-ul Daniel Radu

Marți, Simona Halep a fost acceptată pe lista preliminară a turneului de la US Open, asta deși luni nu figura în document. Acest lucru ar fi posibil doar dacă românca ar fi primit un aviz favorabil de la ITIA. 

Daniel Radu a punctat faptul că Simona Halep a primit un verdict favorabil din partea tribunalului Sports Resolutions și că ar exista două posibile variante: fie suspendarea provizorie a fost ridicată, fie Simona a primit o suspendare mai mică de un an. Ambele scenarii i-ar permite să participe la US Open!

Pasaj din regulamentul WTA

„În conformitate cu Regulile de Integritate, o jucătoare care execută o perioadă de ineligibilitate sau suspendare provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, nu este eligibilă să participe la un turneu sau să fie înscrisă automat într-un turneu WTA 1000 Mandatory sau de Grand Slam care va avea loc în perioada ei de ineligibilitate sau suspendare provizorie. 

Dacă o jucătoare contestă suspendarea ei provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, ea poate rămâne pe listele de înscriere pentru orice turneu WTA la care a participat înainte de data intrării în vigoare a suspendării provizorii până la termenul limită de înscriere pentru calificările acestor turnee WTA, moment în care jucătoarea va fi retrasă automat din turneul sau turneele WTA respective, dacă este încă ineligibilă“, un scurt pasaj din regulamentul WTA.

De menționat că, în ultimele 10 luni, Halep n-a apărut în niciun turneu din cele unde trebuia să fie automat înscrisă (Australian Open, Indian Wells, Miami, Madrid, Roland Garros, Wimbledon).

Citește și: EXCLUSIV / Vasile Florea, după aurul european: „Bucuria de la final a fost de nedescris!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS