20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisEXCLUSIV / Vasile Florea, după aurul european: „Bucuria de la final a fost de nedescris!“

EXCLUSIV / Vasile Florea, după aurul european: „Bucuria de la final a fost de nedescris!“

Echipele masculină şi feminină ale României au câştigat medaliile de aur la Under-19, marţi, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori de la Gliwice (Polonia), iar bucuria de la final a fost de nedescris.

Imediat după punctul câştigător, băieţii s-au strâns în horă, au sărit de bucurie alături de antrenorul Vasile Florea, iar apoi s-au mutat să le susţină şi pe fete, în finala cu Germania. Aceştia se pare că le-au ţinut noroc, pentru că româncele au întors soarta partidei de la 0-2 şi au obţinut titlul european.

„Nu vă daţi seama ce a fost în sufletul nostru“

Contactat de GdS, selecţionerul echipei masculine a României şi antrenorul echipei CSU Craiova, Vasile Florea, a vorbit în EXCLUSIVITATE desprea emoţiile şi trăirile de după ultimul punct al finalei.

„Bucuria noastră de la final a fost de nedescris. Mai mult nu se putea şi nu vă daţi seama ce a fost în sufletul nostru după punctul victoriei. Această medalie muncită este meritul întreagii echipe, de la sportivi, până la antrenori şi staff-ul medical. Nici nu vreau să mi-aduc aminte cum era pulsul meu pe margine. Emoţiile au fost mari, în special când se simţea că victoria e aproape, la 1-2 puncte. Este un moment foarte frumos pentru noi toţi, iar toată echipa merita această bucurie. Noi am câştigat şi anul trecut aurul şi ştiţi cum este, e mult mai greu să te menţii, decât să ajungi acolo sus. Toată lumea ne-a „vânat“, porneam din poziţia de favorit, iar toate gândurile adversarilor duceau la cum să ne învingă. A ieşit bine, asta e important, iar acum ne focusăm pe proba de simplu.

Totodată, fetele au obţinut şi ele aurul european. Putem spune că este o dublă bucurie pentru România şi pentru tenisul de masă românesc. Ele pierduseră în faţa Germaniei anul trecut, iar acum şi-au luat revanşa. Victoria a fost cu atât mai frumoasă cu cât scorul a fost întors de la 2-0 pentru adversare. Jocurile au fost în paralel, dar noi am terminat puţin mai devreme şi am trecut alături de ele, să le susţinem“, a declarat Vasile Florea.

Citeşte şi: Performanţă fabuloasă! România, campioană europeană U19 şi la masculin şi la feminin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS