26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPlatini, îngrijorat din cauza crizei

Platini, îngrijorat din cauza crizei

Preşedintele UEFA vrea să reducă salariile jucătorilor.

Francezul Michel Platini (foto), preşedintele Uniunii Europene de Fotbal, a afirmat ieri, în Parlamentul European, că trebuie să fie adoptate măsuri de reducere a sumelor de transferuri şi a salariilor pentru a evita o adevărată implozie financiară.
Comentariile lui Platini vin după ce reprezentanţii Asociaţiei Cluburilor Europene au afirmat că nu sunt de acord cu reducerea salariilor, dar preşedintele forului european susţine că, în cazul în care nu vor fi luate decizii importante, se va ajunge ca fotbalul european să treacă prin cea mai grea criză financiară din ultimii 80 de ani.
„Cluburile europene ne spun că sistemul nostru este în pericol de o implozie financiară pe termen mediu. Acum analizăm posibilitatea de a limita, cu un anume procent, costurile cluburilor pentru salarii sau transferuri“, le-a spus Platini parlamentarilor europeni din Bruxelles. Planul lui Platini prevede ca formaţiile să cheltuiască între 46 şi 63 de procente din venituri pe salarii şi achiziţionarea de fotbalişti, potrivit unor surse din UEFA. Veniturile vor fi calculate în urma banilor primiţi din vânzare de bilete şi produse promoţionale, sponsorizări şi televizarea partidelor, dar nu şi din investiţiile patronilor sau ale acţionarilor majoritari.
„În ultimii 15-20 de ani ne-am săturat să spunem că piaţa se reglează singură şi că vor dispărea excesele şi lipsa de echilibru. Acum ştim că nimic din aceste lucruri nu este adevărat. În fotbal, la fel ca în economie, piaţa este incapabilă să-şi corecteze excesele, şi nu preşedintele UEFA a spus asta, ci Barack Obama“, a mai explicat Platini, care a avut cuvinte de laudă la adresa sportului din Statele Unite, care s-a adaptat mai bine crizei financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS