19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Scurte ştiri

Cheeseburger de 20 de kilograme, pe post de tort de nuntă

Doi pasionaţi de mâncarea fast-food care şi-au unit destinele au hotărât ca tortul de nuntă să fie înlocuit de un cheeseburger uriaş, de aproape o jumătate de metru, care cântărea 20 de kilograme. Potrivit site-ului ananova.com, giganticul cheeseburger a fost vedeta incontestabilă de la nunta lui Tom şi Kerry Watts, tinerii însurăţei îndeplinindu-şi astfel o dorinţă comună. „Nu doar m-am căsătorit cu femeia visurilor mele, dar am avut parte şi de burgerul la care visam de mult. Când l-am văzut, nu mi-a venit să cred. A fost de necrezut, cea mai frumoasă zi din viaţa mea!“, a spus încântat Tom Watts, de 36 de ani, de meserie pompier. Măcelarul John Baxter, cel care a avut misiunea de a găti uriaşul cheeseburger, a muncit o zi la creaţia sa. Chifla în care a fost „asamblat“ burgerul a cântărit cinci kilograme, iar printre celelalte ingrediente trebuie să menţionăm cele 12 salate, 12 cepe, 30 de roşii, 48 de bucăţi de murături, două kilograme de caşcaval, un litru de ketchup şi un litru de maioneză, pe care bucătarii le-au înghesuit în uriaşa chiflă.

Un pensionar ungur şi-a donat toate economiile unui spital de copii

Un pensionar ungur de 85 de ani trăieşte pe străzi după ce a ales să-şi doneze economiile de-o viaţă în beneficiul unui spital pentru copii, informează site-ul ananova.com. Joe Csarmaz şi-a vândut casa şi toate bunurile pentru a ajuta Spitalul de Copii „Tuzolto Utca“ din Budapesta să cumpere echipamente pentru radiografii şi scannere medicale, iar acum locuieşte pe străzi, într-o cutie de carton. Bărbatul a lucrat în cadrul acestui spital până când s-a pensionat, iar acum a reuşit să strângă echivalentul a 100.000 de lire sterline, bani pe care i-a donat instituţiei medicale. „Îmi pare rău de toţi copiii din acel spital, care nu-şi pot trăi viaţa aşa cum ar trebui pentru că sunt bolnavi. Eu am trăit 85 de ani şi consider că acum este rândul lor să fie fericiţi. Gândul că am avut posibilitatea să contribui la fericirea lor este suficient pentru mine, şi de aceea nu mă deranjează deloc să trăiesc în sărăcie“, şi-a explicat bărbatul gestul nobil.

Paul Newman a încetat din viaţă

Legendarul actor şi regizor Paul Newman s-a stins din viaţă, la 83 de ani, după o lungă şi grea luptă cu cancerul, informează site-ul starpulse.com. Legenda cinematografiei a decedat vineri, la ferma sa din apropiere de Westport, fiind înconjurat de familie şi de prietenii apropiaţi. Actorul suferea de cancer la plămâni. Newman şi-a început cariera în teatru şi televiziune în anii ’50 şi a devenit curând unul dintre cei mai populari şi apreciaţi actori de la Hollywood. A fost nominalizat la Oscar de zece ori şi a fost laureat cu un premiu al Academiei Americane şi cu două premii onorifice. A interpretat roluri principale în peste 50 de filme de lung metraj, printre care „Butch Cassidy and the Sundance Kid“, „The Verdict“, „The Sting“ şi „Absence of Malice“. Paul Newman a lucrat cu unii dintre cei mai valoroşi regizori din ultimii 50 de ani, cum ar fi Alfred Hitchcock, John Huston, Robert Altman şi Martin Scorsese. Printre actorii cu care a împărţit platoul de filmare se numără legende ale cinematografiei precum Robert Redford, Elizabeth Taylor, Lauren Bacall, Tom Cruise, Tom Hanks şi mulţi alţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS