25.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAuf Wiedersehen, Argentina!

Auf Wiedersehen, Argentina!

Sferturi de finala


Germania – Argentina 1-1 (4-2 la penaltiuri)


Stadion „Olympia“ – Berlin, spectatori: 70.000.


Au marcat: Ayala ‘49 / Klose ‘80.


Germania: Lehmann – Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm – Schweinsteiger (‘74, Borowski), Frings, Ballack, Schneider (‘63, Odonkor) – Klose (‘83, Neuville), Podolski. Antrenor: Jurgen Klinsmann.


Argentina: Abbondanzieri (‘68, Franco) – Sorin, Ayala, Coloccini, Heinze – Rodríguez, Lucho Gonzalez, Riquelme (‘72, Cambiasso), Mascherano – Crespo (‘78, Cruz), Tevez. Antrenor: Jose Pekerman.


Cartonase galbene: Podolski, Odonkor, Friedrich / Sorin, Mascherano, Rodriguez, Cruz.


A arbitrat: Lubos Michel (Slovacia).


Germania – Argentina, unul dintre sferturile de foc ale CM 2006, a fost asteptat cu sufletul la gura de fanii celor doua nationale si cu mult interes de iubitorii fotbalului. Prima repriza a fost insa departe de ceea ce se asteptau microbistii, cele doua combatante preferând sa joace cu multa precautie, constiente ca la o astfel de intâlnire echipa care marcheaza prima poate lua o optiune serioasa pentru calificare. Asa se face ca in primele 45 de minute nici una dintre formatii nu si-a putut trece in cont o ocazie clara de gol. Chiar daca porneau favoriti si evoluau in fata propriilor suporteri, germanii au fost dominati de sud-americani, care au avut mai mult posesia mingii. Dominarea „pumelor“, care a iritat tribunele, nu s-a concretizat insa, Argentina având doar câteva incercari timide la poarta lui Lehmann, dintre care merita amintita doar lovitura libera executata de Crespo (‘10). Nemtii au fost mai insistenti in fata portii, Podolski (‘6), Klose (‘15) si Ballack (‘17) incercând sa tina treaz spiritul de lupta al trupei lui Klinsmann.


Klose, omul potrivit la locul potrivit


Repriza a doua a fost mult mai disputata, mai ales dupa ce veteranul Ayala a reusit sa deschida scorul cu o lovitura de cap, producând scânteia care a dat foc partidei. Imediat dupa gol, sud-americanii s-au retras in aparare si au incercat sa fragmenteze jocul, in timp ce Germania a atacat cu disperare. Schneider (‘52) si Podolski (‘61) au tras primele semnale pentru defensiva argentiniana, pentru ca in minutul 66 Ballack sa suteze in Ayala dupa o faza in care portarul Abbondanzieri parasise poarta, accidentându-se undeva in marginea careului mic. De altfel, dupa numai doua minute, goal-keeper-ul „pumelor“ a fost inlocuit cu Franco. Au fost minute mai calme la poarta sud-americanilor, care l-au scos din teren si pe ofensivul Riquelme, fiind introdus defensivul Cambiasso. Planurile lui Pekerman, care a sperat ca va putea apara fragilul avantaj de pe tabela de marcaj, au fost date peste cap de ofensiva germana in minutul 80, când Klose a inscris cu o lovitura de cap din marginea careului de sase metri. Practic, aceasta a fost istoria primelor 90 de minute.


Loteria penaltiurilor


Meciul a avut nevoie de prelungiri si apoi de lovituri de departajare pentru a fi desemnata echipa calificata in semifinale. Cele doua reprize suplimentare n-au adus nici o schimbare pe tabela de marcaj, ambele echipe preferând sa nu riste. Arbitrul Lubos Michel nu s-a lasat intimidat de caderea in careu a lui Ballack, iar suturile trimise de Rodriguez si Tevez nu si-au atins tinta. A urmat, inevitabil, loteria penaltiurilor, acolo unde germanii i-au executat cu sânge rece pe argentinieni, care, fluierati copios la fiecare executie, au cedat psihic. Neuville, Ballack, Podolski si Borowski au transformat impecabil pentru Germania, in timp ce la sud-americani doar Cruz si Rodriguez au marcat de la punctul cu var. In schimb, experimentatii Ayala si Cambiasso nu l-au putut invinge pe Lehmann.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII