Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc, a explicat, la Antena 3 CNN, cât timp rezistă ouăle roșii de la Paşte, fără să fie periculoase pentru sănătate.
„În primul rând, dacă dorim să le ținem mai mult timp, ouăle roşii trebuie să le ținem la frigider. Putem să le ținem până la două săptămâni, nu avem o problemă din punct de vedere al siguranței alimentare, mai ales că sunt preparate termic.
Dacă nu le ținem la frigider, vom scurta această perioadă la cel mult o săptămână. Preparate termic pot rezista în siguranță și la temperatura camerei o săptămână”, a susţinut Alexandru Cîrîc, directorul ICA, vineri, la Antena 3 CNN.
Cât despre ouăle deja vopsite din supermarketuri, acestea trebuie ţinute la rece, aşa cum de altfel se şi găsesc.
CITEȘTE ȘI: România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE