36.8 C
Craiova
duminică, 13 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinPeşte la cuptor, cu tomate şi cartofi

Peşte la cuptor, cu tomate şi cartofi

Ingrediente (pentru 4 porţii): 600 g cartofi, tăiaţi rondele, ulei de măsline, o ceapă, un ardei gras roşu, un căţel de usturoi, o lingură de frunze de oregano tocate, 400 g roşii din conservă, 4 fileuri de peşte alb, 100 g măsline, sare şi piper. Pentru servire veţi avea nevoie suplimentar de frunze de oregano.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 220°C. Fierbeţi cartofii într-o cratiţă cu apă sărată şi clocotită timp de şase minute sau până când se înmoaie, apoi scurgeţi-i bine. Între timp, ungeţi o tigaie cu ulei şi încălziţi-l la foc moderat. Adăugaţi ceapa tăiată peştişori şi ardeiul gras tăiat fideluţă. Căliţi legumele, amestecând continuu, timp de şase minute sau până când se înmoaie. Adăugaţi usturoiul pisat şi frunzele de oregano tocate. Mai lăsaţi totul pe foc timp de un minut, apoi adăugaţi roşiile şi aduceţi totul la punctul de fierbere. Condimentaţi cu sare şi piper. Turnaţi compoziţia într-o cratiţă şi acoperiţi-o cu cartofi. Apăsaţi uşor cartofii, ca să se amestece bine cu compoziţia. Deasupra cartofilor aşezaţi fileurile de peşte şi măslinele, apoi condimentaţi din nou cu sare şi piper. Daţi la cuptor timp de zece minute sau până când peştele s-a pătruns. Înainte de a servi preparatul, puteţi presăra peste peşte frunze de oregano, care îi vor conferi aromă şi savoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU