Costiţe de porc la cuptor cu cartofi bombay
Ingrediente: costiţă, 3 căţei de usturoi, 3 ardei iuţi, paprika, coaja şi sucul unei unei portocale, cartofi, ulei, trei linguri de miere, o linguriţă de garam masala, una de chimen indian, unt, curry.
Mod de preparare: Cu ajutorul robotului, se amestecă usturoiul cu ardeii iuţi, paprika şi coaja unei portocale. Se ung costiţele cu acest amestec şi se ţin o oră la frigider. După aceea, se aşază în tavă, pe o folie de aluminiu. Se dau la cuptor la 180°C o oră şi apoi se stropesc cu sucul de portocală şi trei linguri de miere şi se mai dau la cuptor până ce sunt bine rumenite. Între timp, se fierb cartofii tăiaţi bucăţi mari şi se pregăteşte sosul. Se pune într-o tigaie o linguriţă de garam masala (amestec pe bază de chimion şi coriandru în combinaţie cu câteva condimente: scorţişoară, cardamom, cuişoare şi dafin indian) şi una de chimen indian. Acestea se prăjesc şi se adaugă puţin unt şi curry. Când sunt gata cartofii, aceştia se scurg şi se pun peste condimentele din tigaie.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: Redusă

