Ciorbă a la grec
Ingrediente: morcov, ceapă, păstârnac, ţelină, os de porc, carne de porc, smântână, ou.
Mod de preparare: Se fierb carnea de porc şi osul de porc. După ce au fiert se strecoară zeama şi se adaugă legumele. Între timp se bate smântâna cu gălbenuşul de ou şi oţet şi se adaugă când ciorba a fost luat de pe foc. Se serveşte cu verdeaţă.
Tocăniţă măcelărească
Ingrediente: pastă de tomate, carne de porc, carne de vită, costiţă afumată, ceapă, pătrunjel, vin alb, usturoi, cimbru, piper, sare.
Mod de preparare: În ulei şi apă se înăbuşă carnea de vită, apoi carnea de porc împreună cu ceapa. Se adaugă usturoiul, cimbrul, sarea, piperul şi costiţa afumată, pasta de tomate şi supa de oase şi se lasă să fiarbă. La sfârşit se adaugă vinul. Se serveşte cu cartofi natur.