7 C
Craiova
duminică, 11 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinPrăjitură cu foi şi cremă cu nucă de cocos

Prăjitură cu foi şi cremă cu nucă de cocos

Ingrediente

Foi: şapte linguri de zahăr, şapte linguri de ulei, şapte linguri de apă, o lingură de bulion, o linguriţă de bicarbonat de amoniu pentru prăjituri, făină.

Crema: un litru de lapte, nouă linguri de făină, o cană de zahăr, 3-4 linguri de nucă de cocos, 250 g de unt, esenţă de vanilie.

Nucă de cocos pentru ornat, şapte-opt linguri.

Preparare:

Foile: se freacă zahărul cu bulionul şi uleiul, se adaugă apă, făină cât cuprinde pentru un aluat nu foarte tare şi bicarbonatul de amoniu stins cu puţin lapte. Se coc cinci foi pe dosul tăvii, în cuptor preîncălzit, la temperatură medie, 5-10 minute fiecare.

Crema: se amestecă făina, zahărul şi nuca de cocos, apoi se toarnă încet laptele rece. Se pune pe foc mic, amestecându-se continuu până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc. Se adaugă esenţa şi untul şi se amestecă până se topeşte.

Când crema s-a răcit la temperatura camerei, se ung foile şi se suprapun. Se lasă la înmuiat câteva ore, apoi se taie. Se presară cu nucă de cocos sau se lasă simplă.

Dificultate: medie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS