28.6 C
Craiova
marți, 1 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de week-end

Bucătăria de week-end


Masa de duminică

O zi deosebită cere un meniu deosebit. Poate doriţi să înlocuiţi banala ciorbă pe care o pregătiţi în grabă, în cursul săptămânii, şi tocăniţa bunicii cu câteva preparate mai altfel. Puteţi încerca:

Friptură cu supă de ceapă şi Merlot

Ingrediente: un kg de carne slabă de vită, fără oase; sare şi piper; 8-10 căţei de usturoi; o lingură şi jumătate de ulei de măsline; o cană de supă de ceapă; o cană de Merlot (sau orice alt vin roşu vă place)Mod de preparare:

Presăraţi bucăţile de carne cu sare şi piper şi aşezaţile în interiorul fiecăreia (faceţi o secţiune cu cuţitul) un căţel de usturoi. Încălziţi uleiul într-o tigaie de teflon şi puneţi carnea la prăjit când s-a încins uleiul. Lăsaţi-o puţin şi întorceţi-o şi pe partea opusă. Când este aproape gata, adăugaţi cu grijă supa de ceapă şi vinul. Acoperiţi şi lăsaţi la flacără foarte mică pentru încă o oră.

Îngheţată cu miere şi vanilie

Veţi avea nevoie de 5 gălbenuşuri; 500 ml lapte; 250 ml smântână; 1/2 ceaşcă miere; 1 linguriţa esenţă de vanilie Mod de preparare: Într-un bol amestecaţi cele 5 gălbenuşuri şi mierea. Încălziţi laptele într-o crăticioară micuţă, până când ajunge la punctul de fierbere.

În acest moment adăugaţi în crăticioară amestecul format din miere şi gălbenuşuri, până când compoziţia s-a mai îngroşat.

Acum a venit momentul să mai adăugaţi smântâna şi esenţa de vanilie.

Amestecaţi bine ingredientele şi puneţi compoziţia în recipientul special pentru îngheţată pe care îl veţi pune în congelator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS