Masa de duminică
O zi deosebită cere un meniu deosebit. Poate doriţi să înlocuiţi banala ciorbă pe care o pregătiţi în grabă, în cursul săptămânii, şi tocăniţa bunicii cu câteva preparate mai altfel. Puteţi încerca:
Friptură cu supă de ceapă şi Merlot
Ingrediente: un kg de carne slabă de vită, fără oase; sare şi piper; 8-10 căţei de usturoi; o lingură şi jumătate de ulei de măsline; o cană de supă de ceapă; o cană de Merlot (sau orice alt vin roşu vă place)Mod de preparare:
Presăraţi bucăţile de carne cu sare şi piper şi aşezaţile în interiorul fiecăreia (faceţi o secţiune cu cuţitul) un căţel de usturoi. Încălziţi uleiul într-o tigaie de teflon şi puneţi carnea la prăjit când s-a încins uleiul. Lăsaţi-o puţin şi întorceţi-o şi pe partea opusă. Când este aproape gata, adăugaţi cu grijă supa de ceapă şi vinul. Acoperiţi şi lăsaţi la flacără foarte mică pentru încă o oră.
Îngheţată cu miere şi vanilie
Veţi avea nevoie de 5 gălbenuşuri; 500 ml lapte; 250 ml smântână; 1/2 ceaşcă miere; 1 linguriţa esenţă de vanilie Mod de preparare: Într-un bol amestecaţi cele 5 gălbenuşuri şi mierea. Încălziţi laptele într-o crăticioară micuţă, până când ajunge la punctul de fierbere.
În acest moment adăugaţi în crăticioară amestecul format din miere şi gălbenuşuri, până când compoziţia s-a mai îngroşat.
Acum a venit momentul să mai adăugaţi smântâna şi esenţa de vanilie.
Amestecaţi bine ingredientele şi puneţi compoziţia în recipientul special pentru îngheţată pe care îl veţi pune în congelator.