21.7 C
Craiova
sâmbătă, 16 august, 2025

RETETA SAPTAMÂNII

Negresa cu ciocolata si menta


Ingrediente:


Blatul:


– 60 g ciocolata amara;


– 1/2 cana unt nesarat, (la temperatura camerei);


– 1 cana zahar;


– 2 oua mari;


– 1 lingurita esenta de vanilie;


– 3 linguri faina;


– 1 lingura cacao;


– 1/2 lingurita scortisoara;


Crema:


– 360 g ciocolata alba de menaj;


– 2 lingurite esenta de menta;


Glazura:


– 6 linguri frisca;


– 180 g ciocolata semidulce;


Ornare: ciocolata alba, frunze verzi de menta, fructe de sezon.


Mod de preparare


Blatul: Se rupe ciocolata bucati si se topeste. Se bate untul pâna devine spumos. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se pun, unul câte unul, ouale. Dupa fiecare se bate bine compozitia. Se adauga ciocolata topita, vanilia, faina si scortisoara. Se amesteca pentru omogenizare. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata. Se coace la foc potrivit 30 de minute, in cuptorul incalzit inainte. Se scoate din cuptor când este tare si la mijloc (se face proba cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca zece minute si se scoate pe un platou.


Crema: Se amesteca ciocolata alba rasa cu frisca pe bain-marie, pâna când se obtine o compozitie omogena. Se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de menta. Se amesteca si se acopera vasul cinci minute. Se toarna crema calda peste blatul racit. Se pune prajitura la rece.


Glazura: Se amesteca bucatile de ciocolata si frisca pe bain-marie. Când compozitia este omogena, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit cinci minute. Se toarna jumatate din glazura peste prajitura scoasa din frigider. Se intinde pe prajitura si se pune la frigider pentru inca o ora. Dupa acest timp, se toarna glazura ramasa, reincalzita, peste prajitura. Se intinde si acest strat uniform si se pune prajitura la frigider pâna a doua zi.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS