32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReguli Feng Shui pentru sanatate

Reguli Feng Shui pentru sanatate

Civilizatia occidentala este implacabil cucerita de Feng Shui, anticul sistem chinez de organizare a spatiului pentru a obtine recanalizarea optima a energiilor vitale. Dincolo de explicatiile fenomenelor a caror producere si-o propun, principiile Feng Shui promoveaza configuratii armonioase, igienice si functionale. Sunt influentate atât indirect, cât si prin autosugestie resorturi psihologice importante, cu efecte deja confirmate asupra relatiilor sociale privind cuplul, copiii, prietenii, cariera, precum si asupra performantelor fizice, creative si financiare. Sanatatea ocupa pozitia centrala in sistemul de reguli Feng Shui, fapt care ii certifica, o data in plus, importanta!


Curatenia si ordinea trebuie permanent intretinute in centrul dormitorului, locuintei sau biroului (nici marginile nu ar trebui tinute in mizerie si dezordine!). Asadar, eliminati obiectele inutile sau urâte! Ceea ce nu ati folosit in ultimii doi, trei ani nu va mai este de folos. Aerul si apa casei trebuie sa fie cât mai proaspete si pure (eventual chiar filtrate, purificate). Covoarele, lenjeria si patul trebuie sa fie bine scuturate, aspirate, spalate. Centrul trebuie sa fie armonios luminat! Preferati pentru aceasta un candelabru de cristal. Lumina solara este si ea binevenita!


Elementul asociat sanatatii este pamântul, iar culorile care il reprezinta (ocru, galben, portocaliu) sunt benefice. Verdele reprezinta o culoare care aduce energie; o planta foarte vie si frumoasa intr-un ghiveci de lut se potriveste si mai bine acestui scop. Clopoteii metalici atârnati in centrul dormitorului de o panglica rosie si agitati ori de câte ori doriti sa va „impulsionati“ sanatatea reprezinta un remediu placut.


Patul in care dormiti poate fi invelit intr-o pânza rosie. Daca rosul nu se potriveste culorilor dormitorului, peste pânza poate fi asezata lenjeria asortata cu acestea (important este sa rememorati aspectul lui in rosu!). Nu dormiti sub acoperisul sufocant al mansardei sau sub grinzi, care pot strica armonia cuplului sau determina tulburari de crestere ori afectiuni vertebrale (tulburari ale regiunii corporale intersectate de grinda)! Remedierea acestor situatii se poate obtine prin utilizarea unei sfere de cristal sau a clopoteilor.


Armonia dorita a elementelor naturale (chinezesti: pamânt, apa, foc, metal, lemn) se poate realiza prin asocierea lor sau a culorilor ocru, albastru, rosu, alb, verde care le reprezinta in centrul casei sau camerei persoanei cu probleme de sanatate.


Consumati doar alimente si bauturi proaspete, fara aditivi chimici. Evitati excesele de grasimi, condimente, excitante, alcool. Lumina, clopoteii sau o oglinda pe usa frigiderului ii pot ajuta pe cei aflati in lupta cu kilogramele. La fel si purtarea cu precadere a hainelor albe (care nu le vor ascunde surplusul de kilograme).


Indepartati câmpurile electromagnetice din dormitor (aparate cu relee, transformatoare etc.), care reprezinta, in fapt, o forma elaborata de dezordine. Ascultati mai des muzica armonioasa (de genuri si la intensitati pe care le-ati suporta si daca v-ar durea capul!). Oferiti-va mai des ragazul unei bai cu saruri, unui masaj aromat si ingrijiti-va aspectul si tinuta si când sunteti singura acasa! Ordonati-va programul spre a va permite un orar regulat al meselor, suficient somn si relaxare, alternând treburile cotidiene cu exercitii fizice!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS