31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAstenia de primavara se trateaza

Astenia de primavara se trateaza

Astenia este o slabire generala a organismului, aceasta traducându-se printr-o stare de oboseala, care poate antrena insuficiente functionale multiple. Astenia poate avea diverse cauze si se poate prezenta sub diferite aspecte, afectând in mod preponderent sfera psihica, fizica, intelectuala sau sexuala. Dar rare sunt cazurile in care toate aceste forme nu interactioneaza intre ele. Scaderea potentialului fizic duce la scaderea potentialului sexual sau o mica depresie psihica provoaca o scadere a capacitatilor intelectuale si sexuale.


Scapati de oboseala


Astenia functionala pasagera nu este legata de nici o afectiune maladiva. Ea va face sa spuneti: „Nu stiu ce se intâmpla, dar sunt extenuata“. Aceasta stare de oboseala este foarte raspândita in societatea noastra. Multi sunt cei care se plâng in prezent de lipsa tonusului, de scaderea formei fizice, de o stare de rau care nu poate fi definita, cu toate ca aceste persoane sunt supuse unor examene medicale perfect normale, insotite de examene biologice si radiologice care nu evidentiaza nici o anomalie serioasa? In ochii tuturor, sunteti intr-o stare buna de sanatate sau, mai degraba, nu aveti nici o disfunctie maladiva care sa justifice necesitatea unui tratament particular. Si totusi, va simtiti obosit si nu va aflati in starea cea mai buna.


Regasiti-va vitalitatea de altadata


Optati pentru anumite alimente in regimul dumneavoastra alimentar:


• Cereale integrale, pe care le puteti combina in functie de propriile gusturi: germeni de grâu, ovaz. De asemenea, va puteti alege modul cel mai agreabil de a le consuma. De exemplu, la dejun, fulgi de ovaz cu lapte (cu unt pentru gurmanzi) si cereale dulci cu o lingurita de miere la desert, constituie un meniu savuros, care poate fi consumat cu regularitate.


• Numeroase legume si fructe proaspete pe care sa le consumati oricând aveti posibilitatea.


• Dintre legume, consumati in special morcovi, varza verde si rosie, spanac, salata, acompaniate de ceapa, usturoi si marar.


• Dintre fructe, consumati caise, prune sau struguri, in sezon, si lamâi, portocale, mere, sub forma de sucuri sau salate de fructe, cel putin o data pe zi.


Pentru a diversifica consumul de fucte si legume, puteti recurge la prepararea unor cocteiluri delicioase, obtinute cu ajutorul unui storcator.


• Mierea cu pâine prajita sau bauturile indulcite cu miere: sucul proaspat preparat de lamâie indulcit cu o lingura mare de miere pot suplini de minune zilnic dejunul dumneavoastra.


Tratament naturist


Urmati acest tratament naturist timp de o luna si jumatate: ginseng sub forma de pudra micronizata in capsule de câte trei grame pe zi timp de doua saptamâni, apoi câte doua grame zilnic timp de patru saptamâni (dimineata inainte de masa si cu o jumatate de ora inainte de prânz); polen, in cantitate de doua linguri mari dizolvate intr-un pahar mare de apa sau, si mai bine, intr-un pahar de suc de fructe proaspete, indulcit cu o lingurita de miere. Acesta trebuie luat dimineata inainte de micul dejun; magneziu, in cantitate de aproximativ 300 mg de magneziu ioni pe zi, sub forma de comprimate. Acestea trebuie luate dimineata, in timpul micului dejun, si la amiaza, in timpul prânzului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS