31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimentele alunga suferinta

Alimentele alunga suferinta

Aveti migrene, sunteti obosita, stresata sau, pur si simplu, slabita? Inainte de a face o vizita doctorului, intrati in propria bucatarie… poate mai scapati de durere. Multe alimente care contin vitamine si minerale pot atenua durerile care nu va dau pace. Iata câteva exemple care va vor atrage atentia!


Migrene. Incercati sardinele si heringul. Cercetarile au demonstrat ca, daca introduceti in alimentatia dumneavoastra peste care contine acizi grasi, va scadea riscul inflamatiilor si durerilor cauzate de migrene. Consumati cel putin 150 g de peste de doua, trei ori pe saptamâna sau intrebati-va medicul ce suplimente nutritive care contin ulei de peste va recomanda. Evitati carnea semipreparata, indulcitorii artificiali, vinul rosu, ciocolata si citricele.


Dureri menstruale. Incercati semintele de in, care au acelasi efect ca uleiul de peste. Incercati sa luati zilnic câte doua lingurite de seminte de in, fie ca le amestecati in cereale, fie ca le adaugati in salata. Evitati carnea rosie.


Anxietate/nervozitate. Incercati ciocolata, care contine aminoacizi, responsabili pentru cresterea productiei de serotonina. Cei care sufera de depresii au, de regula, un nivel scazut de serotonina. De aceea, este indicat sa mâncati ciocolata in perioadele dumneavoastra dificile. Aveti grija! Nu faceti excese, pentru ca veti cauta apoi o dieta care sa va ajute sa dati jos toate kilogramele pe care le-ai depus din neatentie. Evitati alcoolul. Chiar daca la inceput simtiti ca un pahar de vin va relaxeaza, el va poate schimba negativ starea de spirit.


Respiratie greoaie. Incercati ceaiul. Ceaiul negru, verde sau ceaiul combinat opreste dezvoltarea oricarui virus care va afecteaza si va ingreuneaza respiratia. Este recomandat sa beti in fiecare zi câte o ceasca dupa fiecare masa. Evitati ceapa, usturoiul si varza.


Stres. Incercati mierea, popcornul fara unt sau brânza. Produsele care contin un numar scazut de acizi grasi pot creste productia de serotonina, ceea ce va duce la eliminarea stresului. Nu uitati ca, in fiecare zi, sa luati câte o lingurita de miere inainte de masa. Evitati cafeina.


Dureri de articulatie. Incercati afine. Capsunele, murele si afinele sunt bogate in vitamina C. Ea joaca un rol important si in formarea colagenului – cheia intaririi oaselor. Incercati sa luati zilnic 120 mg de afine sau, daca nu va plac foarte mult, doua portocale. Nu exista nici aliment interzis pentru durerile de articulatii.


Constipatie. Incercati merele si perele. Alimentele bogate in fibre ajuta la o mai buna digestie. Si cele care contin multa apa (pepeni, lamâi, rosii sau struguri) pun in miscare bila. Administrându-va 20-35 de grame de fibre zilnic, in medie cam cinci fructe pe zi, nu veti mai avea probleme cu sistemul digestiv. Nu uitati sa beti cel putin doua pahare cu apa pe zi. Evitati produsele semipreparate, carnea grasa si cafeaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS