Parcul Industrial Gorj, din subordinea Consiliului Județean, și-a propus pentru 2025 un profit de 151.000 de lei. Societatea a estimat venituri totale de peste un milion de lei. Acestea vor fi realizate din producția vândută, producția de energie electrică, redevențe și chirii, precum și alte venituri. După scăderea cheltuielilor de personal, de exploatare și a altor tipuri de cheltuieli va rămâne un profit brut de 151.900 de lei. Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2025 propune un număr de personal prognozat de 6 salariați până în luna decembrie. Câștigul mediu salarial la Parcul Industrial Gorj este de 3.580 de lei. Din analiza Bugetului se observă o creșterii cheltuielilor de personal.
Astfel, vor fi angajate două persoane. „S.C. „Parc Industrial Gorj” S.A. fundamentează majorarea cheltuielilor de natură salarială pentru anul 2025, prin creșterea numărului de personal (un îngrijitor clădiri și un funcționar administrativ), cât și prin indexarea salariului minim pe economie, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1506/2024 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu data de 01.01.2025. S.C. Parc Industrial Gorj S.A. este societate comercială cu capital integral al Judeţului Gorj, care se finanţează în totalitate din venituri proprii, fără subvenţii de la bugetul de stat sau bugetul local”, conform Consiliului Județean Gorj. În prezent în incinta Parcului Industrial Gorj funcționează 23 de firme cu aproape 600 de angajați.
Parc de 18 hectare
Parcul Industrial Gorj, aflat sub autoritatea Consiliului Județean Gorj, se întinde pe o suprafață de 18 hectare și funcționează la capacitate maximă, având toate spațiile ocupate. Acesta joacă un rol esențial în dezvoltarea economică a județului, oferind infrastructura necesară desfășurării activităților industriale, logistice și de cercetare. Înființarea sa a fost posibilă în urma adoptării legislației privind parcurile industriale în anul 2003, ceea ce a permis transferul unei suprafețe de 186.200 mp de teren și 38.000 mp de clădiri din patrimoniul Companiei Naționale Romarm, anterior administrate de U.M. Sadu II, către Consiliul Județean Gorj.
Ulterior, aceste active au fost incluse în domeniul privat al județului și date în administrare societății S.C. Parc Industrial Gorj S.A. Bumbești-Jiu, care gestionează operațiunile și atragerea de noi investitori. Situat în zona de sud-est a orașului Bumbești-Jiu, parcul beneficiază de accesibilitate rutieră și feroviară, facilitând transportul mărfurilor și al materiilor prime. Infrastructura disponibilă include hale industriale, spații de producție, depozite și birouri, dotate cu utilitățile necesare desfășurării activităților economice. În cadrul parcului își desfășoară activitatea companii din diverse domenii, printre care industria prelucrărilor mecanice, producție industrială, industria ușoară, prelucrarea lemnului, servicii industriale, manipulare și depozitare. De asemenea, sunt sprijinite activități de cercetare și inovare tehnologică, stimulând colaborarea dintre sectorul industrial și mediul academic pentru dezvoltarea de soluții tehnologice și economice.
Citește și: A fost repornit grupul energetic de la Termocentrala Ișalnița