26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalIJPF Mehedinţi, dotat cu 38 de maşini prin Facilitatea Schengen

IJPF Mehedinţi, dotat cu 38 de maşini prin Facilitatea Schengen

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Mehedinţi a fost dotat cu 38 de autoturisme de teren MASSIF IVECO destinate prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, în zona de competenţă. Autovehiculele noi, dotate la standarde de ultimă generaţie, sunt achiziţionate prin Facilitatea Schengen, fondurile fiind acoperite din bani europeni, şi sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei de stat în teren accidentat şi locuri greu accesibile.
Lotul de autovehicule face parte din contractul Mobilitate Terestră, în cadrul căruia, până la sfârşitul anului 2010, Poliţia de Frontieră va recepţiona mijloace de mobilitate terestră, autoturisme de teren, autoturisme pentru munca operativă de oraş, autospeciale transport câini, microbuze, ATV-uri. Valoarea proiectului pentru cele 426 de autoturisme de teren Massif Iveco este de 18.347.810,95 euro, fonduri nerambursabile provenite prin Facilitatea Schengen. Cele 38 de autoturisme de teren, precum şi echipamentele aflate în ele vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră Mehedinţi  până la începutul lunii decembrie.
„Pe 17 noiembrie 2010, în cadrul unui proiect finanţat în totalitate din fonduri nerambursabile provenite din Facilitatea Schengen, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a primit pentru folosirea în serviciul de supraveghere şi control a frontierei de stat 38 de autovehicule MASSIF IVECO de ultimă generaţie, care vor determina creşterea eficienţei misiunilor poliţiştilor de frontieră.                                                      Autoturismele operative şi de teren au caracteristici tehnice speciale cu privire la funcţionalitate, operativitate, fiabilitate şi performanţe tehnice ridicate, ca urmare a faptului că acestea sunt destinate spre a fi folosite, în mod special, de către structurile operative. Astfel, autoturismul are o putere maximă de 176 CP, o capacitate cilindrică de 2.998 de centimetri cubi, cutie de viteze manuală cu şase trepte, suspensie mecanică cu arcuri foaie parabolice şi amortizare telescopică cu dublă acţiune, gardă la sol 200 mm, pantă maximă 45 de grade, adâncimea maximă de trecere prin vad 500 mm, troliu şi bulbar, putând fi folosit cu succes în misiunile executate de poliţiştii de frontieră în terenul accidentat şi greu accesibil din zona de competenţă“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt la IJPF Mehedinţi.
Fiecare autoturism este dotat cu mijloace tehnice specifice muncii operative, respectiv: dispozitive de avertizare acustice şi optice, sisteme de comunicaţii mobile, lămpi portabile cu xenon, prize bipolare pentru utilizarea unor sisteme informatice sau de comunicaţii, precum şi un sistem de încălzire independent de funcţionarea motorului. Totodată, maşinile asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII