21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaxe mai mici pentru florarii severineni

Taxe mai mici pentru florarii severineni

Florarii severineni platesc cu 4.000 de lei mai putin pe metrul patrat pe care il ocupa, incepind cu aceasta luna. Consilierii locali au decis la ultima sedinta scaderea taxei percepute comerciantilor de flori din Drobeta Turnu Severin.

Piata „Mircea“ din Drobeta Turnu Severin, principala locatie de desfacere a zarzavaturilor si florilor, a intrat intr-un proces de modernizare, care are ca termen de finalizare anul 2007.

Zarzavagiii au fost inghesuiti intr-o parte a fostei piete, ramasa inca in picioare, iar florarii au fost mutati pe trotuarul strazii Numa Pompiliu, din Drobeta Turnu Severin. Desi aceasta mutare s-a facut inca din primavara, consilierii au reusit abia la ultima sedinta sa adauge pe ordinea de zi (initial nu era prevazuta) si problema florarilor. Atunci s-a decis scaderea taxei percepute comerciantilor de flori de la 20.000 de lei pe metrul patrat la 16.000 de lei.

Spre deosebire de Piata „Mircea“, unde li se oferea un minimum de conditii, pe noul amplasament florarii suporta toate cheltuielile de la mese, corturi, umbrele sau tarabe pina la apa si energie electrica.

„Au trecut deja citeva luni de cind am fost mutati si am platit tot 20.000 de lei pe metrul patrat. E interesant cum au ajuns ei la suma de 16.000 de lei, in conditiile in care aici municipalitatea nu ne asigura de nici unele, doar trotuarul de sub taraba. E bine si asa. E prima ieftinire a taxei de care beneficiez de cind vind flori“, a spus Vasilica Cretan, florareasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS