26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubalternul Victor Ponta il poate controla pe Adrian Nastase

Subalternul Victor Ponta il poate controla pe Adrian Nastase

Victor Ponta, presedintele Tineretului Social Democrat (TSD) si seful Corpului de Control al primului ministru, a venit vineri, la Craiova, pentru a se intilni cu tinerii pesedisti doljeni.

Intr-o conferinta de presa sustinuta in seara aceleiasi zile, presedintele TSD a facut referire si la functia pe care o indeplineste in cadrul guvernului. El a precizat ca, o data cu promovarea de catre guvernul Nastase, a pachetului de legi anticoruptie, a primit atributii precise in calitatea sa de sef al Corpului de Control.

„Potrivit legii prin care guvernul si-a asumat raspunderea in fata parlamentului, Corpul de Control pe care il conduc are atributii foarte clare; se ocupa de sesizarile privind conflictele de interese la nivelul guvernului. Printre cei care vor fi verificati se afla, bineinteles, ministrii si secretarii de stat. Ca o prevedere a legii in acest sens, mentionez ca persoana care este gasita vinovata nu mai are dreptul sa ocupe nici o functie publica, timp de trei ani. Hotaririle luate vor fi facute publice, iar cei in cauza le pot ataca in termen de 15 zile, la Curtea de Apel Bucuresti“, a declarat Victor Ponta. Seful corpului de control a mentionat ca orice membru al executivului poate sa cada sub incidenta acestei legi, inclusiv primul ministru, dar, sigur, „premierul raspunde doar in fata parlamentului“, deoarece solutia data in acest caz ar trezi suspiciuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS