11.8 C
Craiova
sâmbătă, 8 noiembrie, 2025

Sistemul imunitar

Sanatatea noastra depinde de modul in care sistemul imunitar reuseste sa dirijeze reactiile de aparare pentru distrugerea „invadatorilor“, adica a virusilor si a bacteriilor.

Studiile stiintifice arata ca alimentele contin o serie intreaga de substante care stimuleaza activitatea globulelor albe, intarind astfel sistemul imunitar si protejindu-ne de infectiile virale sau bacteriene si chiar de aparitia tumorilor maligne.

Iaurtul impulsioneaza activitatea celulelor albe, cele care ataca virusii, si celulele tumorale (ele simt substantele nocive si le distrug). Iaurtul sporeste cantitatea de interferon – o substanta importanta care intareste capacitatea de aparare – si accelereaza producerea de anticorpi.

Usturoiul are o puternica actiune antibacteriana si protejeaza organismul de infectiile cauzate de sistemul imunitar slabit.

Fructele si legumele crude contin, printre altele, beta-caroten, glutation, vitamina C si alte substante cu efect antiviral si antioxidant, care intaresc sistemul imunitar.

Fructele de mare si crustaceele, in special stridiile, sint foarte bogate in zinc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS