16.7 C
Craiova
duminică, 25 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Supă de linte cu lămâie

Ingrediente: 1 cană linte, 5 bucăţi frunze de sfeclă, 3 cartofi, 1 căţel usturoi, 1 ceapă, 3 linguri ulei, o lămâie (zeamă), sare.

Mod de preparare: Se spală frunzele de sfeclă şi, cu ajutorul unui cuţit, se îndepărtează pieliţa şi se taie frunzele. Se spală lintea, se taie cartofii cubuleţe şi se pun la fiert toate în 3-4 l apă. Se taie ceapa mărunt, se căleşte puţin şi se adaugă în supă împreună cu usturoiul zdrobit. Se lasă să fiarbă la foc mediu pentru 20-25 de minute. Se ia de pe foc şi se adaugă zeama unei lămâi.

Cremă de fasole cu orez

Ingrediente: 500 g de fasole boabe bine fiartă, o ceaşcă de orez fiert cu puţin ulei şi vegeta, 2 linguri de muştar dulce, 1 lingură de mujdei de usturoi, 100 ml ulei, sare.

Mod de preparare: Se face un pilaf tare din orez, apoi se dă prin maşina de tocat sau prin robotul de bucătărie, împreună cu fasolea fiartă în prealabil. Se amestecă apoi cu muştar, sare, usturoi şi se freacă bine cu uleiul turnat în fir subţire. Se poate orna cu ceapă călită stinsă cu bulion şi verdeaţă tocată. Se poate servi doar cu murături. Crema de fasole cu orez este ideală în perioada postului şi nu numai, în rest putând fi servită cu rulou de carne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU