8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Sava: Abia aștept să se facă noul stadion

Marius Sava: Abia aștept să se facă noul stadion

Marius Sava (la minge) şi foştii săi colegi de generaţie au jucat un meci demonstrativ la Memorialul „George Călinescu“ (Foto: Lucian Anghel)
Marius Sava (la minge) şi foştii săi colegi de generaţie au jucat un meci demonstrativ la Memorialul „George Călinescu“ (Foto: Lucian Anghel)

Foști fotbaliști ai Universității Craiova și-au dat ieri-dimineață întâlnire pe terenul sintetic de la „Voința“ pentru a disputa un meci demonstrativ în compania profesorilor de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, în deschiderea ediției a IV-a a Memorialului „George Călinescu“, competiție de fotbal pe teren redus pentru studenții craioveni. Regretatul George Călinescu a fost conferenţiar doctor la FEFS, profesor şi antrenor de fotbal. A selecţionat, format şi promovat jucători de excepţie, care au făcut parte din loturile reprezentative ale ţării.

IMG_5898
Din echipa „George Călinescu“ au făcut parte ieri Marius Sava, Corneliu Papură, Marius Iordache, Alin Nicola și câțiva studenți, iar echipa profesorilor de la FEFS a reușit să le țină piept, meciul încheindu-se la egalitate, scor 4-4. Fostul jucător al Universității Craiova, Marius Sava, s-a numărat printre marcatorii echipei sale. Cel alintat „Savarină“ a mărturisit că vine cu plăcere în fiecare an să joace la turneu, deși nu mai are tonusul din perioda când se lupta în prima ligă cu Steaua sau Dinamo: „În primul rând, am venit pentru domnul profesor, care ne-a luat de mici, ne-a crescut și a fost ca un părinte pentru noi. De câte ori pot, voi veni cu plăcere, cu toate că este greu să mai alergăm după atâția ani de când ne-am lăsat. Eu mai joc fotbal o dată, de două ori pe săptămână, cu prietenii, dar așa ușor“.

„Sper să fie și echipă care să tragă la titlu”

Fostul mijlocaș „alb-albastru“ a mărtusit că așteaptă, la fel ca toți microbiștii, ca noul stadion din Bănie să fie terminat, iar craiovenii să-l ia cu asalt. Și mai vrea și o echipă care să tragă la cupele europene și la titlu. „Locuiesc lângă stadion și văd mereu stadiul lucrărilor. Abia aștept să se facă, va fi o emulație pentru craioveni, poate așa vor veni din nou la stadion. Sper să fie și echipă până se va face stadionul, echipă de cupele europene, să tragă la titlu, să fie Craiova cum a fost înainte“, a adăgat Marius Sava, cel care a fost considerat unul dintre cei mai talentați mijlocași din generația sa.
Marian Dobre, component al echipei profesorilor, a spus că studenții prezenți la turneu au avut ocazia să vadă faze spectaculoase din partea foștilor fotbaliști ai Universității. „De aceea am început turneul cu meciul demonstrativ, pentru ca studenții care participă să aibă modele în foștii fotbaliști. Întâlnim aici legende ale fotbalului craiovean și național precum Sava, Papură, Iordache, modele pe care în ziua de azi, cu părere de rău, nu le mai avem în fotbalul craiovean. Acești jucători au evoluat la nivel înalt, nu și-au pierdut calitățile, și pot să arate studenților faze frumoase. Noi, cei din echipa Pro EFS, am făcut un progres față de anul trecut, iar acum am încheiat la egalitate meciul cu echipa «Călinescu»“.

EFS anul I a câștigat trofeul

13020470_496709447182205_1594717091_n

Revenind la competiția studențească, la start s-au aflat nouă echipe, s-a jucat în sistem eliminatoriu, iar în finală au ajuns cele două echipe de anul I ale Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) din Bănie. EFS a câștigat competiția, impunându-se cu scorul de 3-2 în fața colegilor de la Kinetoterapie.

Claudiu Iovănescu - cel mai bun portarClaudiu Iovănescu - cel mai bun portar
Claudiu Iovănescu – cel mai bun portar

Golgheter a fost Cristian Mitrică, de la echipa învinsă în finală, în timp ce, de la echipa câștigătoare, Claudiu Iovănescu a fost desemnat cel mai bun portar al competiției.

Cristian Mitrică -  golgheterul competiţiei
Cristian Mitrică – golgheterul competiţiei

Locul trei a fost ocupat de echipa Agronomiei. Echipele aflate pe podium au fost premiate. „Anul trecut au fost mai multe echipe, 17, dar acum fiecare facultate și-a făcut câte o selecționată, nu a mai venit câte o echipă din fiecare specialitate. Consider că nivelul a fost mult mai bun. A fost o nouă ediție reușită și sper să iasă mai bine de la an la an“, a menționat Aurora Ungureanu Dobre, vicepreședintele Asociației Pro EFS Craiova, cea care a organizat Memorialul „George Călinescu“ împreună cu FEFS Craiova și în colaborare cu DJST, CSS și AJF Dolj. La eveniment a participat și Luminița Călinescu Brabiescu, fiica regretatului profesor.

13059813_496709380515545_567067199_n

13023300_496709483848868_1571017147_n

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS