http://www.youtube.com/watch?v=jXiyBk3BOSI
\nComponenții formației Universitatea Craiova din perioada 1990-1991 l-au condus pe ultimul drum pe Ștefan Cioacă, preparatorul fizic al echipei care a cucerit ultimul event.
La începutul săptămânii, Craiova fotbalistică primea dinspre București o veste tristă: Ștefan Cioacă pierdea lupta cu boala. Trecerea în neființă a fost deplânsă de nume mari, de profesorii colegi, prieteni, dar, în special, de fotbaliștii generației 1990-1991, an în care Universitatea Craiova reușea eventul sub comanda lui Sorin Cârțu. În spatele succesului a stat și Fane Cioacă, primul preparator fizic din România, un tip pe care ultimii campioni ai Craiovei l-au îndrăgit și respectat. Ieri, s-au văzut nevoiți să-l conducă pe ultimul drum, după slujba de la Biserica Harșu, la Cimitirul Ungureni vărsând lacrimi Emil Săndoi, Silvian Cristescu, Pavel Badea, Florin Dumitru, dar și fostele glorii Sorin Cârțu, Silviu Lung, Ion Olaru, cât și oameni de fotbal, precum Jean Nițulescu, Petre Petculescu, Dandu Ustabacieff și Marcel Popescu. Nu au lipsit nici profesorii de atletism Adrian Tudor sau Alina Albină, dar și alte cadre universitare și foarte mulți prieteni, cu toții prezentând condoleanţe familiei îndoliate.
Săndoi: A fost un om deosebit
Dacă Sorin Cârțu și Pavel Badea au refuzat politicos să vorbească despre nefericitul eveniment, explicând că sunt mult prea afectați, Emil Săndoi a folosit cuvinte frumoase la adresa lui Fane Cioacă. „Încă o zi tristă, așa cum au fost și altele și probabil cum or să mai vină. Mi-aduc aminte perfect anul în care am reușit performanțele acelea din 1990-1991. Dânsul a avut o mare contribuție la acel event, fiind preparatorul nostru fizic. Eu l-am mai avut antrenor și pe final de carieră, la FC Argeș, unde era tot preparator fizic, cu Ion Moldovan antrenor principal, deci este vorba de o colaborare mai mare. Mă leagă și o prietenie frumoasă cu familia dânsului și îmi pare nespus de rău pentru ce s-a întâmplat. Îmi aduc aminte când a venit dânsul la echipă, de la atletism, domnul Sorin Cârțu l-a cooptat la noi… A fost îndrăgit de toată lumea, chiar dacă antrenamentele fizice nu erau așa de plăcute. Cu toții le făceam cu drag, pentru nea Fane. A fost o perioadă foarte frumoasă pe care am trăit-o împreună, cu mai multe bucurii decât necazuri, de care ne vom aduce aminte cu plăcere. Păcat, nea Fane a fost un om deosebit, Dumnezeu să-l odihnească!“, a declarat Emil Săndoi, pentru GdS.
La fel de afectat a fost și Florin Dumitru. „Deși era profesor de atletism, pe nea Fane Cioacă îl punem alături de alți mari oameni de fotbal din Craiova, pentru că și-a lăsat amprenta asupra echipei Universitatea și mă refer la eventul din 1991. A venit într-un moment important la echipă și a fost un om-cheie în cucerirea acelor două trofee. Din păcate, după Corneliu Andrei Stroe, Costică Ștefănescu și alții, îl conducem acum și pe nea Fane pe ultimul drum. L-am cunoscut și ca antrenor, fiind în 1991 la Universitatea Craiova, dar și ca prieten. Locuia în apropierea spațiului unde se desfășura afacerea familiei mele și ne-am împrietenit cu mult timp înainte ca eu să ajung la echipa de fotbal. I-am cunoscut foarte bine familia, copiii, am discutat mult și atunci când eu eram în SUA. Era un om liniștit, un antrenor calm, cu carismă și prin pedagogia sa a impus respect“, a explicat Florin Dumitru, pentru GdS.
„Boala pe care o avea Fane Cioacă era incurabilă… A fost un om cu un caracter deosebit și unul dintre cei care au făcut să strălucească Universitatea Craiova. E greu de acceptat, dar destinul este uneori dur. Este dureros să îți iei adio de la un om de calitatea lui Fane Cioacă“, a punctat impresarul Marcel Popescu.