29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDin „Groapă“ se vede Europa

Din „Groapă“ se vede Europa

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a câştigat, cu scorul de 3-2, partida susţinută sâmbătă seară, în deplasare, cu Dinamo Bucureşti, din cadrul etapei a 24-a din Liga I. Golurile gazdelor au fost marcate de Kamil Bilinski (’71, ’82), iar pentru olteni au punctat Maximiliano Giusti (’6), Marko Momcilovic (’78) şi Elton da Silva (’94).
Dinamo: Bălgrădean – A. Rus, Durimel, D. Grigore, S. Filip – Boubacar (’31, Elton), C. Munteanu (’70, I. Şerban) – V. Lazăr, C. Matei (’45, Bilinski), D. Rotariu – Ţucudean. Antrenor: Flavius Stoican.
Pandurii: Gliwa – Pleaşcă (’74, Bohale), Christou, Erico, Momcilovic – Breeveld, Elton da Silva – Buleică, Distefano (’89, D. Nistor), Ciucur – Giusti (’59, Cr. Bud). Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonaşe galbene: C. Munteanu, L. Rus.
Cartonaş roşu: Doru Bratu ’66.
Au arbitrat: Cr. Balaj – Oct. Şovre, M. Marchidan.
Meciul a fost foarte spectaculos, în ultimele 20 de minute înscriindu-se patru goluri. Gorjenii au început mai bine jocul şi au deschis scorul în minutul 6, atunci când argentinianul Giusti a scăpat cu portarul gazdelor, Bălgrădean, şi l-a învins cu un şut cu şpiţul. Până la pauză, tabela nu s-a modificat. În partea secundă a ieşit la rampă vârful „câinilor“, Bilinski. În minutul 71, Ţucudean l-a angajat pe Bilinski în careu, iar polonezul l-a executat pe Gliwa cu un şut la colţul lung şi scorul devenea 1-1. După şapte minute, Ciucur a centrat în careu, iar Momcilovic a pus latul şi s-a făcut 1-2! Cu opt minute înainte de final, Bilinski a prins un şut de zile mari şi l-a învins pentru a doua oară pe Gliwa. Când nimeni nu se mai aştepta, la ultima fază a meciului, elevii lui Cristi Pustai au reuşit golul victoriei. Nistor a centrat în faţa porţii, iar Elton a reluat imparabil cu capul. 3-2 pentru Pandurii şi gorjenii speră din nou să se califice în Liga Europa.

Pustai: Fotbalul ne-a răsplătit

Cristi Pustai a răsuflat la finalul meciului, mai ales că i s-a impus să aducă minimum cinci puncte în următoarele trei partide. „Jucătorii s-au mobilizat şi am încercat să fim acea echipă care am fost odată. Încă greşim în faza defensivă, iar lucrul ăsta mă îngrijorează. Îmbucurător este că am reuşim să înscriem. Era o condiţie necesară pe care am îndeplinit-o. A fost un meci pe care putea să îl câştige şi Dinamo. Nu am ieşit din lupta pentru locul patru. Ne-am propus cinci puncte din aceste trei meciuri, am luat primele trei puncte şi acum sperăm să depăşim obiectivul propus. Am avut încredere în şansa noastră şi am crezut până în ultima clipă că putem câştiga acest meci. E timpul să ne mai facem şi noi pe noi fericiţi, asta le-am spus jucătorilor. Dinamo n-a  mai câştigat cu 1-0, a luat trei goluri. Nu ne-am mulţumit cu puţin şi fotbalul ne-a răsplătit cu acel gol din minutul 94“, a punctat Cristi Pustai la Digi Sport.
De partea cealaltă, antrenorul dinamoviştilor, Flavius Stoican, a recunoscut că trebuie să refacă moralul echipei. „Egalul ar fi fost echitabil. Pandurii şi-a jucat ultima şansă în lupta pentru Europa. Am pierdut o luptă, sper să refac moralul jucătorilor, nu este uşor. Important este ca acum să fim tari, nu este un moment plăcut. Indiferent de rezultat, important este să văd că au atitudine. Ştiam că ne aşteaptă un meci dificil, eram convins că trebuie să avem şi puţină şansă. O victorie putea să ne consolideze locul patru. Se pot întâmpla multe, important este ca noi să nu cedăm. Nu mai sunt meciuri uşoare. Important este ca noi să continuăm să sperăm, avem potenţial“, a declarat Flavius Stoican, la Digi Sport.
După acest success, Pandurii Târgu Jiu s-a apropiat la un singur punct de locul 4, deţinut de Dinamo, iar în etapa viitoare va primi replica echipei CFR Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS