22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFranta, prima nuca tare pentru Brazilia

Franta, prima nuca tare pentru Brazilia

Ultimele doua campioane mondiale, Franta si Brazilia, se vor afla fata in fata, astazi, pe „Commerzbank Arena“ din Frankfurt, unde isi vor disputa un loc in penultimul act al Mondialului german. Dupa ce a câstigat la pas toate meciurile disputate pâna acum, inscriind zece goluri si primind unul singur, in fata unor adversari nu foarte bine cotati, „selecao“ va avea primul examen mai dificil, cu „cocosii“ lui Domenech. Franta, dupa un inceput anevoios al competitiei, cu doua rezultate de egalitate, si-a dat drumul la joc si, cu toate ca nu a aratat ca echipa care triumfa in 1998, a reusit sa elimine in optimi Spania, o echipa care venise cu pretentii mari la actuala editie a CM.


La rândul ei, Brazilia l-a regasit pe Ronaldo, care, dupa un debut nefast, a inchis gura criticilor inscriind de trei ori in doua meciuri, devenind astfel cel mai bun marcator din istoria competitiei cu un total de 15 reusite, dar inca mai asteapta sclipirile lui Ronaldinho, poate mai importante ca oricând astazi. „Mi-ar placea sa inscriu la aceasta competitie, dar nu fac o obsesie din asta“, spunea Ronaldinho, ieri, precizând ca „Franta nu poate sa surprinda Brazilia cu nimic“.


Mai precaut era selectionerul Carlos Alberto Parreira, care i-a laudat pe „albastri“ pentru jocul aratat in ultimele doua partide (2-0 cu Togo si 3-1 cu Spania). „Ne asteapta un meci greu“, a spus tehnicianul, despre care presa braziliana a scris ca nu s-ar afla in relatii foarte bune cu Ronaldinho.


Celalalt selectioner, Raymond Domenech, criticat la inceputul competitiei de presa, si-a mai imbunatatit imaginea dupa eliminarea Spaniei, dar a ramas fidel principiilor sale, incercând sa se bazeze mai putin pe calitatile individuale ale jucatorilor in favoarea unui joc colectiv, in care tot grupul participa mai mult sau mai putin la faza defensiva si la cea de constructie. Toti jucatorii au fost de acord cu acest sistem, mai putin David Trezeguet, de altfel lasat pe banca din acest motiv de selectioner la primele meciuri ale Mondialului si la partida cu Spania.


Pentru confruntarea de astazi, in lotul Braziliei exista doi jucatori incerti, este vorba de Kaka si Emerson, ambii având probleme la genunchi, dupa meciul cu Ghana, din optimi. In cazul in care medicii nu-i vor putea recupera pâna la ora meciului, vor fi inlocuiti cu Gilberto Silva si Juninho. In schimb, Raymond Domenech nu se confrunta cu nici un fel de probleme inaintea meciului.


Dupa finala Mondialului din 1998, când Franta s-a impus cu 3-0, cele doua echipe s-au mai intâlnit de doua ori, reprezentativa Braziliei nereusind sa câstige nici unul dintre meciuri. Mai intâi a fost partida din iunie 2001, de la Cupa Confederatiilor, adjudecata de „cocosi“ cu 2-1, dupa care a urmat un amical incheiat fara goluri, in mai 2004. Ultima victorie a sud-americanilor a fost inregistrata pe 26 august 1992, intr-o partida de pregatire (2-0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS