25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEnglezii vor revansa

Englezii vor revansa

Anglia si Portugalia, doua echipe cu stiluri diferite de joc, au ajuns in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Germania, insa una dintre ele va fi nevoita sa-si faca, astazi, bagajele, verdictul urmând sa fie dat pe „Arena AufSchalke“ din Gelsenkirchen. Selectionata lui Sven Goran Eriksson a practicat pâna acum un joc economicos, cea mai clara victorie obtinuta la Mondialul din Germania fiind acel 2-0 cu modesta Trinidad Tobago, obtinut in ultimele cinci minute ale intâlnirii. Si in optimi, Anglia s-a chinuit cu reprezentativa Ecuadorului si s-a impus (1-0) in urma unei sclipiri a lui David Beckham, stârnind pâna si criticile lui Joseph Blatter pentru lipsa totala a spectacolului din jocul prestat.


Nu acelasi lucru se poate spune si despre selectionata Portugaliei, care a oferit spectatorilor pâna acum un fotbal mai placut, incununat cu eliminarea Olandei in optimi. In urma cu doi ani, Portugalia elimina Anglia de la Campionatul European, la penaltiuri, dupa ce in cele 120 de minute de joc fiecare echipa inscrisese de doua ori. Acesta a fost, de altfel, si ultimul meci disputat intre cele doua echipe.


Inaintea partidei de la Gelsenkirchen, portughezii au serioase probleme de lot, urmând sa evolueze fara cei doi mijlocasi eliminati in optimi, cu Olanda, Deco si Costinha. De asemenea, Cristiano Ronaldo este incert pentru intâlnirea cu englezii, dupa accidentarea suferita la coapsa in aceeasi partida.


In tabara engleza, pe lânga binecunoscuta accidentare grava a lui Michael Owen, care nu va mai juca fotbal in acest an, alta problema o reprezinta starea de sanatate a mijlocasului Frank Lampard, care a suferit o entorsa la glezna si a devenit incert pentru meciul de astazi. In schimb, in aceasta saptamâna si-a reluat antrenamentele fundasul Gary Neville, care s-a accidentat in prima partida disputata de Anglia in Germania (1-0 cu Paraguay).


Starea de spirit a celor doi selectioneri inaintea confruntarii era asemanatoare, atât Sven Goran Eriksson, cât si Luis Felipe Scolari afirmând ca respecta adversarul si ca va fi un meci dificil.


„Am antrenat cinci ani in Portugalia si cunosc foarte bine mentalitatea jucatorilor. Sunt niste luptatori si dau totul pe teren când vine vorba de echipa nationala“, a afirmat Eriksson.


„Nu exista favorita la acest meci“, a spus Scolari, cel care a eliminat Anglia si in 2002, cu Brazilia, in sferturile de finala ale Mondialului din Coreea de Sud si Japonia.


Tehnicianul brazilian a mai precizat ca nu ar refuza o oferta de a pregati nationala Albionului. „Acum ma gândesc doar la posibilitatea de a ajunge in semifinale, dar, daca as primi o oferta, cine stie. Viitorul este inainte“, a spus Scolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII