32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalistii nu trebuie sa gindeasca

Fotbalistii nu trebuie sa gindeasca

Studiul profesorului Oliver Hoener a avut un rezultat neasteptat: fotbalistii sint mai buni daca joaca fara sa gindeasca. „O anumita lipsa de gindire la momentul potrivit este utila“, a afirmat omul de stiinta al Universitatii din Mainz, care a masurat intensitatea cu care un fotbalist gindeste optiunile sale, si anume de a ataca singur sau de a-i pasa unui coechipier, si timpul necesar deciziei.


Hoener a concluzionat faptul ca jucatorii care gindeau prea mult urmatoarele miscari pierdeau in dese rinduri sansa de a pasa si a afirmat faptul ca mijlocasii gindesc mai mult decit atacantii. „Fotbalistii care se gindesc la alternative de pase sau actiuni nu mai reusesc sa faca aproape nimic“, a opinat profesorul german.


Inteligenta jucatorilor este pusa la indoiala de cotidianul Daily Record, care mentioneaza ca fotbalistii au facut prea putine pentru a-si demonstra inteligenta de-a lungul anilor, ei dind numeroase declaratii amuzante, precum: „Am pierdut pentru ca nu am cistigat“ (Ronaldo), „Am primit 14 cartonase galbene in acest sezon, opt din vina mea, insa sapte controversate“ (Paul Gascoigne), „Pot sa vad morcovul de la capatul tunelului“ (Stuart Pearce), „Vreau ca Brooklyn sa fie botezat, dar inca nu stiu in ce religie“ (David Beckham), „Nu m-ar deranja daca am pierde toate meciurile, atita timp cit am cistiga campionatul“ (Mark Viduka).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS