31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportIeri ne-am luat adio de la Petre Deselnicu

Ieri ne-am luat adio de la Petre Deselnicu

Sute de persoane l-au condus ieri pe ultimul drum pe fostul jucator si vicepresedinte al Universitatii Craiova, Petre Deselnicu, care a decedat luni dimineata din cauza unor probleme cardiace. Slujba religioasa a inceput la ora 12.00, la Biserica „Madona Dudu“, si a fost tinuta de sapte preoti. Din lumea fotbalului, au fost prezenti la Biserica „Madona Dudu“ pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Petre Deselnicu, atit reprezentanti ai FRF, LPF si ai cluburilor divizionare, cit si fosti si actuali componenti ai echipei alb-albastre: Mihail Marian (FRF), Gheorghe Nedelescu, Adrian Ionescu (ambii LPF), Paul Cazan (Rapid Bucuresti), V. Ilinca (FC Arges), Florin Halagian (antrenor), George Ilinca (fost presedinte al Universitatii), Jean Nitulescu (fost vicepresedinte al Universitatii), Nicolae Zamfir (manager Scoala „GP“), Emil Sandoi (antrenor Pandurii), Deliu, Buldur, Papuc, Iulica Popa (fosti jucatori ai Stiintei Craiova), Oprea, Niculescu, Badin, Velea, Negrila, N. Ivan, Balaci, I. Constantinescu, C. Stefanescu, Balan, Taralunga, Marcu (fosti colegi, cistigatori ai primului titlu de campioni, editia ’73/’74), Tilihoi, Ungureanu, Beldeanu, Geolgau, Donose, Crisan, Camataru, Ad. Popescu, Ciupitu, Fl. Cioroianu (fosti jucatori ai Universitatii, campioni in sezoanele ’79/’80 si ’80/’81), Badea, Cristescu, Neagoe, Banica, Lutu etc. Dintre oficialitati, au fost prezenti, printre altii, prefectul Cornel Mondea si deputatul Ristea Priboi.

La ora 13.00, cortegiul funerar a plecat de la Biserica „Madona Dudu“ si, dupa ce a trecut prin fata Prefecturii Dolj si a Primariei Craiova, s-a oprit la sediul clubului Universitatea Craiova. In fata sediului gruparii alb-albastre, au rostit citeva cuvinte in memoria lui Petre Deselnicu patronul clubului Universitatea, Dinel Staicu, si purtatorul de cuvint Nicu Dolea. Cortegiul funerar a trecut apoi pe la stadionul „Tineretului“ si, la ora 14.15, s-a oprit in fata statuii lui Ion Oblemenco de linga Sala Polivalenta. De la stadionul „Ion Oblemenco“, cortegiul funerar a plecat la Cimitirul Mofleni, acolo unde a fost inmormintat ieri dupa-amiaza Petre Deselnicu.

Ilie Balaci: „Deselnicu, unul dintre oamenii care mi-au marcat viata“

„Un ultim cuvint de despartire de Petre Deselnicu? Este greu sa-mi gasesc cuvintele, nu stiu daca pot sa spun ultimul cuvint, de despartire… Petre Deselnicu? A fost unul dintre oamenii care mi-au marcat viata. Cind eu, la 16 ani, am ajuns la echipa mare, Petre Deselnicu a fost unul dintre putinii care m-au primit cu bratele deschise la echipa“.

Costica Stefanescu: „Cum sa cred ca a murit Deselnicu?“

„Nu-mi pot aduna gindurile, nu pot crede ca sint in Craiova pentru a-l conduce pe Petre Deselnicu la cimitir. Traim niste momente, nu stiu cum sa le numesc, ireale, neadevarate. Cind am primit luni dimineata vestea, tot n-am putut crede ca ar putea fi adevarat. Cum sa cred ca un munte de om – asa cum a fost Petre Deselnicu – a murit? Jovial, cu o forta interioara, plin de viata… Niciodata nu voi putea intelege cum de i s-a intimplat ceea ce l-a dus in lumea celor drepti. Regret enorm, toti regretam acest absolut de neasteptat deces. Sintem alaturi de familie, sincere condoleante! Dumnezeu sa-l ierte!“

Nicolae Ivan: „Am crezut ca Deselnicu o sa traiasca mai mult decit toti!“

„Sintem socati, de-a dreptul fara cuvinte pentru drama aceasta. Am crezut ca Petre Deselnicu o sa traiasca mai mult decit toti! Era un om puternic, volubil, era… Din pacate, vorbim de un om care nu mai este printre cei vii. Niciodata nu poti insa cunoaste ce este in interiorul unui om“.

Zoltan Crisan: „Deselnicu a fost un tata pentru noi!“

„Este incredibila aceasta absurda disparitie! Petre Deselnicu a fost un tata pentru noi!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS